Prea săraci ca să abandoneze ideea de a avea un copil

11.11.2016
59
5 732


            Infertilitatea este o formă de manifestare a durerii, care pune la încercare credința, dragostea și puterea. A suferi de infertilitate înseamnă să fii condamnat pentru motive neidentificate, pe un termen nedeterminat, să fii un prizonier al propriei suferințe însetat de dorința de a avea un copil…
o dorință atât de firească pentru condiția de om și atât de imposibilă pentru cei bolnavi de infertilitate.

            O maladie care șterge zâmbetele și iți distruge visele, iți epuizează toate resursele și care continuă să te țină într-o luptă inegală, dură cu tine însuși.

            Oare cum e posibil să te lupți cu tine însuși și să depistezi că organizmul tău nu se subordonează, ba mai mult protestează, îți consumă toată energia și continuă a fi o parte din tine. Este o absurditate...
să-i dai explicații cât de mult sufletul simte nevoia de zvâcnetul unui copil, de surâsul lui și de privirea inocentă și atât de dragă. O boală care nu ține cont de starea socială, de naționalitate și de contul în bancă... principiul după care iși alege victima este necunoscut...

            În următoarele rânduri, aș vrea să vă povestesc despre un cuplu din Italia care au dus povoara acestei maladii și mai incredibil, au intrat într-o luptă dură, fără reguli cu ea.

            Carlo și Camila au fost de mici împreună și au crescut cu ideea de a forma o familie.
Chiar după universitate aceștia au hotărât să se căsătorească. Și s-ar părea că acolo unde este prea multă dragoste trebuie să se nască și al treilea. Copilul care a-r fi împlinit această familie se lăsa așteptat. În urma unor investigații medicale Camila a fost diagnosticată cu ovare polichistice, fapt care ani la rând, a devenit un motiv serios și o piedică pentru a rămâne însărcinată.

            Infertilitatea a fost cu greu acceptată... Au urmat ani de tratamente, teste, analize, proceduri și totul parcă era în zadar. Viața a început să se rezume la ideea de a avea un copil, totul începuse să-și piardă sensul.

            Aceștia au hotărât să păstreze totul în secret pentru a nu se confrunta cu lipsa de neințelegere din partea celor din jur. Cum e posibil să ascunzi de familie, prieteni, societate, care de fapt nu susține orice altă metodă, decât naturală, de concepere a unui copil, că două persoane tinere, care se iubesc, duc un mod de viața sănătos, nu pot da naștere unui copil?

            Ghemuiți unu la unu cu necazul lor aceștia au hotărît să opteze pentru un FIV cu ovule proprii. Procedura se cerea facută în tăcere... Costul procedurii era nici mai mult nici mai puțin de 10.000 Euro.
O sumă destul de semnificativă pentru o tânără familie, unde, până când, cel mai prețios rămâne a fi doar dragostea.

            Au fost puse speranțe enorme, medicii au venit cu promisiuni care le-au împlut sufletele de fericire, iar diminețile au început a fi cu soare. Din păcate, totul a eșuat... Au suferit împreună această durere, s-au încurajat reciproc, sau alinat cu vorbele medicilor care susțineau că neapărat se va reuși.

            Camila, făcea o luptă cu sine însuși, cu neputința ei, cu destinul ei. Tot ce avea era speranța.
Au hotărât să lupte în continuare și îndemnați tot de aceiași medici au mai făcut un alt FIV, dar care a avut același final ca și primul. S-au mai dus niște 10.000 Euro care nu au schimbat nimic.

            Amprenta acestor două încercări eșuate se lăsa văzută pe chipul lui Camila, pe ochii ei mereu uzi.

            Consumați emoțional și financiar aceștia au declarat tuturor despre problema lor.
Atunci când toate resursele s-au epuizat în această luptă, aveau nevoie mai mult ca niciodată, de o mână pe umăr pentru a fi verticali. de prezența ta;

            Au rămas goi emoțional și financiar, încât cu greu își puteau permite strictul necesar.
Tocmai atunci a venit și sfatul prietenilor care le-au recomandat un medic foarte bun care chipurile scoate zer din piatră seacă, dar, sigur nu chiar gratis. Erau prea săraci la acel moment ca să abandoneze și ideea de a avea un copil. Tot ce aveau erau pereții unei case îmbrăcați modest, care au scos-o la vânzare, pentru a încerca un eventual FIV.

            Nebunia nebuniei sau disperarea disperării. Îmi este greu să dau o noțiune clară acestei acțiuni. Poate fi si un act de curaj....

            Au adunat cele 10.000 Euro pentru al treilea FIV cu ovule donate, care a devenit decesiv, în urma căruia s-a născut un bebe. Minunea a avut loc, rugăciunile au fost auzite și viața a început să aibă sens.

            Acești italieni au demonstrat ca această dorință, poate deveni realitate, desigur, numai după o luptă pe care trebuie să o treceți fiind într-o poziție clară.

            A fost o lupta între bine și rău, între posibil și imposibil, între vis și realitate, între iubire și ură, care s-a terminat cu o victorie mare.

            Infertilitatea este o boală cumplită care iți poate lua totul, dar nu și speranța, care te va motiva să lupți și să cîștigi.

P.S. Deci, îți doresc să nu pierzi speranța!


Autor: Irina Vrabii


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
 1. eva
  26 noiembrie 2016 19:13
  Aceasta este o istorie incredibilă. O istorie ca în basme, cu un final fericit. Păcat că nu toate istoriile pe care le cunosc eu au un rezultat la fel de fericit. Eu am fost în Moscova in calitate de mamă surogat. acolo am văzut că o mulțime de femei își pierd speranța. am vazut cum clinicile de acolo le iau ultima speranță. Era în vara anului 2014, eram vreo 60 de mame surogat, careva plasate în Moscova, careva în Sankt-Petersburg. Comportamentul administrației mai lăsa de dorit și el. dar.... nu despre asta doream sa vorbesc. in acea vară niciuna din fete nu avea șanse de a fi mame. Probabil fusese o eroare de dezghet sau înghet al embrionilor. fiecare implant a fost cu un insucces de 100%. unele fete erau în a 3-4 încercare. Una din ele deja avea vedenii din cauza medicamentelor primite.
  Noi ni știam cine v-or fi părinții biologici, ei nu făceau legătura cu noi, însă cu una din fete a făcut legătura viitoarea mamă. Ea era la ultima ei speranță. acele ovule erau ultimele ei ovule. Ei din cauza unei maladii i s-au eliminat toate organele genitale. Ea nu mai pute reproduce acele ovule atât de necesare ei. O telefona în fiecare zi, la doua săptămâni, când era ziua analizelor de confirmare sau infirmare a sarcinii i s-a zis că este însărcinată, cit de mare era buia ei, să fi văzut......
  după următoarele două săptămâni i sa zis că sarcina a fost un eșec și că embrionul a decedat.
  La ce bun i s-au dat speranțe?
  1. 29 noiembrie 2016 16:48
   bună ana. și eu cunosc istorii in care numai speranța e rămasă. cunosc o familie in care pe parcursul a 15 ani nu au avut copii. Nu sunt de acord cu tine că clinicile iau toate speranțele. această pereche au un copil la ziua de azi, un copil minune. Consider ca aceste clinici aduc și fericire în familii. mă-rog.... poate nu toate clinicile sunt la fel de bune, poate nu toate se atârna serios de această problemă.
 2. 19 decembrie 2016 21:04
  Frumos este când se întâmplă o aşa minune, pentru că infertilitatea unuia dintre parteneri distruge şi relaţia. E bine că au luptat împreună, nu s-au abandonat unul pe celălalt. A fost o lupta dură dar s-a meritat, toate eforturile au fost răsplătite. 
 3. 21 decembrie 2016 13:07
  O istorie de succes pentru o familie care suferă !!! În acest articol se vorebște mult despre bani. Dar spune-ți, vă rog în ce țară au apelat la FIV cu ovocite donate ?? Am înțeles că sunt italieni, legea de acolo permite astfel de proceduri ??? Deja de trei ani și două luni încercăm să concepem un copil, însă după analizele făcute doamna medic a recomandat să încercăm FIV. Suntem gata să plecăm în orice țară și vom aduna banii numai ca să fim părinți că astfel de ce mai trăim. 
 4. Teo
  26 decembrie 2016 17:13
  Eu și soția neam adresat la clinica Biotexcom din Kiev. Dar, mamă, ce de mulți italieni erau prezenți. Nuștiu unde aceasta pereche a apelat. Noi avem o mică afacere de familie, dar nu dispunem de mulți bani ca italienii și de unde până unde am ajuns la Biotexcom. Sunt bărbat, dar Doamne, ce emoții am avut când mama surogat a adus pe lume doi puișori, am plâns de bucurie cu iubita mea Alexandra, ca doi copii.
  Să înțeleg că oferă și FIV cu ovocite donate. La toți le doresc să devină părinți și Biotexcom, încă odată, din partea familiei mele, mulțumesc din suflet.

 5. 27 decembrie 2016 13:11
  Procedura adoptiei în Romania este una destul de greoaie, ce implică timp, multe documente, dar si evaluări sociale si psihologice. Sora mea mult timp nu a avut copii, dar nu a pierdut speranța. A dorit să facă o faptă bună și să adopte un copil. A trecut etape nenumărate, controluri financiare, medicale, psihologice. Procedura a durat patru ani, iar când a venit rândul să adopte copilul nu au fost acceptați. Avocatul a făcut tot pisibil și imposibil. În acest moment ea și a pus întrebarea că vrea să încerce FIV cu ovocite donate. Fără rușine a întrebat pe unul pe altul și a ajuns la Kiev Biotexcom. Pe data de 5 decembrie sau născut scumpii mei nepoți Lidia și Teo. Acești specialiști ucraineni au făcut minune. Nimeni din neamul nostru nu râd și nu judecă familia surorii mele, de oarece știu prin ce au trecut ca să aibă copii.
 6. 3 ianuarie 2017 14:11
  Frumoasă istorie .... sunt și eu o femeie mai tristă și mai nedreptățită decât altele anume eu am fost nedreptățită de Dumnezeu .Mulțumesc soțului că îmi este alături de 15 ani avem o căsătorie frumoasă, o căsătorie ce este bazată pe încredere și respect .Trecem peste toate obstaculele împreună ,tot facem împreună cu 6 ani înurmă am aflat că nu putem avea copii,o noutate ce ne-a distrus complet pe ambii.De 3 luni am decis să apelăm la mama-surogat am citit mult acum vreau să aflu mai multe informații despre firma dată chiar aș fii foarte recunoscătoare daca mi-ar răspunde cineva seriozitatea acestei clinici și anume Biotexcom . Vreau mai multe informați am citit multe comentarii, pentru noi asta e ultima șansă ,ultima sperață de a deveni părinți .
 7. 3 ianuarie 2017 15:12
  Sunt deacord cu Alina. Am încercat și noi să adoptăm copil, dar în zadar. Avem o eroare în suflet. Am 3 surori și toate au copii, numai eu sufer de endometrioză. Nu le judec, dar vreau copii. Plecăm la Kiev la clinica BioTexCom în februarie. Pe parcurs voi lăsa aici ceva informație pentru acele femei care au nevoie. Să ne ajute Dumnezeu!!!
  1. 5 ianuarie 2017 15:28
   Bravo Elena mult succese ție și familiei tale , am mai auzit și am citit despre clinica dată ,chiar sunt bucuroasă pentru voi că va-ți hotărât la așa pas ,felicitări să fie într-un cias bun.Eu nici cum nu pot să-l conving pe soț .Eu am citit tare multă informație și deja nu mai știu cum din care parte să încep discuția cu soțul la tema dată, de câte ori încep discuția imi zice trebuie să mai așteptăm nuștiu ce să fac.Tu cum ți ai convins soțul ???La noi nui problema în bani să fii fost săraci înțelegeam temerile lui dar așa nu mai știu ce să fac .Te rog foarte mult să mă pui și pe mine la curent de toți pașii care  îi parcurgeți, desigur dacă nu-i o problemă pentru tine
 8. 11 ianuarie 2017 13:20
  Am citit multe articole, comentarii unde se vorbește despre FIV cu ovocite donate și mama surogat; scump??Dvs ați analizat ce include prețul de 30 000 euro???
  Cu soțul la inceput tot ne-am gândit ca e scump, dar am citit tot ce include, deci: coordonator ce cunoaste limba română, consultare la medic (cateva etape), analize,tratamente, apartament (dejun, prânz...), transport (nu include numai costul dus întors din România Ucraina). Clinica BioTexCom una din cele mai bune clinici care se gândește la pacienți și la un rezultat de succes!
  FIV cu ovocite donate de 6900 euro tot include aceste caracteristici. Noi ne-am uitat la serviciile de la clinica de la Cehia și când am calculat rezultatul a fost de 2 ori mai mare ca la Ucraina.
  Deci am plecăm cu soțul la Ucraina..Rugați-vă pentru noi, oameni buni. Mersi
  1. 20 ianuarie 2017 16:40
   Ioana, vă urez succese. Scrie-ți la întoarcere impresiile. Nu știm pe cine să credem. Cu nevasta strângem ban cu ban ca să mergem la una din clinici. Dorim să ne programăm la primăvara. Mulțumesc
 9. 30 ianuarie 2017 12:58
  Să abandonezi un copil e mare bătaie de cap la noi în țară!!!Așa că după mulți ani de nervi..m-am lipsit mi-am luat soțul și am plecat la Kiev la Biotexcom. De fapt, toți acești ani judecam pretutindeni, unde mă aflam tot ce e legat de reproducerea umană.
  Acum spun la toți nu greu, nu e grav, înschimb e o soluție foarte bună!!
  1. 6 februarie 2017 13:34
   Pentru o familie de penticostali, este foarte straniu și, unii chiar cred că e păcat, dar noi totuși am luat hotărârea și am facut FIV cu ovule donate la biotexcom din Kiev, dar pentru restul familii am spus că doar am urmat un simplu tratament. Nu cred că e mai bine să faci înseminare artificială, dar nici nu cred că este rău să abondonezi un copil străin. 
 10. 9 februarie 2017 23:06
  Sunt deacord cu majoritatea oamenilor. Nu sunt împotriva copiilor de la orfelinat, dar sunt împotriva statului, care împiedica adopția unui  copil. Su daca este posibil de ales între mama surogat si copil adoptat, apoi mai bine merg la Ucraina. De ce? Timp de una an îmi voi strânge baby la piept.
  P.S. nu am facut avort, nu am 50 de ani. Asa mi-i soarta din motive medicale nu pot duce sarcina
 11. 27 februarie 2017 09:54
  10.000 euro??? Pentru acei care sunt împotriva...acesta este costul serviciilor medicale etc. Nu e costul copilului tau. Anume tu dai o noua viata!
 12. 7 martie 2017 16:10
  Infertilitatea poate fi invinsa!!! Iata istoria mea...
  Unsprezece ani in urma, cand ne-am casatorit, ambii foarte mult ne doream un copilas. Dar dupa luni de incercari regulate, a iesit la iveala faptul ca avem ceva probleme. Analizele facute au aratat ca la mine totul e bine, dar la sot din nefericire s-a depistat astenoteratospermie severa, mobilitate zero. A fost foarte greu sa acceptam faptul ca nu vom avea copii pe cale naturala. Medicii ne-au lamurit ca putem avea copii doar prin fiv sau insemanare cu donator. Am ales prima varianta. Insa prima incercare nu a fost cu noroc. Eram foarte disperata, la un moment dat chiar eram impacata cu gindul ca nu vom putea avea copii. Dar fiind sustinuti moral si financiar de rude si prieteni, ne-am lasat induplecati sa mai facem o incercare. Si ce minune!!! A doua a fost cu succes. Visul a devenit realitate. Nici nu-mi venea sa cred. Acum realizez mai mult ca niciodata ca a meritat tot chinul. Merita orice sacrificiu pt a avea copilul tau, pt a simti cum creste in tine, cum loveste in burtica ca apoi sa il tii in brate si sa vezi cum iti zambeste. 
  1. 15 martie 2017 10:08
   Unde ati facut fiv cu tert donator??? Cum se numeste clinica, centrul?? Ati mers peste hotare??Ce grantii v-au spus medicii??De ce ati avut incredere ca se va primi?? Noi avem foarte multe indoieli

 13. 23 martie 2017 11:30
  La moment se poate face fiv cu ovocite donate în Ucraina si în Cehia, Grecia, dar deja depinde de dvs ce alegeti. Foarte multa informatie pozitiva am auzit despre clinica din Kiev - Biotexcom. Majoritatea sunt multumit. Un minus care toti pacientii îl subliniază este ca foarte multi oameni - pacienti din strainatate și e necesar să aștepti sau sa te programezi la medic nu la ora care convine ambelor parti
 14. 3 aprilie 2017 13:55
  Cutremurător articol. Ce mare dorință și cât de multă suferință((
  Îmi pare rău că fericirea perechilor infertilă depinde de bani și că îndeplinirea unui vis tot are preț. Cum nu ar fi fiecare cuplu face alegerea pentru toată viața. Azi se poate face la Kiev și mama surogat și fiv cu ovocite donate, dar nimeni nu știe ce va fi maine!( 
 15. 12 aprilie 2017 14:16
       Au adunat cele 10.000 Euro pentru al treilea FIV cu ovule donate, care a devenit decesiv, în urma căruia s-a născut un bebe. Minunea a avut loc, rugăciunile au fost auzite și viața a început să aibă sens - O parte mare din noi se vor gandi ca 10000 euro este pretul unui copil. Ca este o afacere cu copii..............
  STOP!!! 10 mii euro costa tratamentul cu ajutorul careia femeia da nastere unui copil. Nu totdeauna medicii din prima încercare pot garanta rezultat pozitiv si nu pot garanta chiar din a 5 încercare. 
 16. 19 aprilie 2017 14:45
  Cristina să înțeleg că ați fost acuzați de faptul că ați apelat la FIV cu ovocite donate??? O viață nu are preț! Au preț daoar medicii, tratamentele. Aveți dreptate ați adunat finance ați reușit. Sunt de părerea ca cuplurile trebuie sa lupte cu infertilitatea. Sa va fie sanatos copilul
 17. 27 aprilie 2017 17:08
  Viața este foarte interesanta, dar și foarte grea. Numai bunul Dumnezeu știe ce ne așteaptă în viitor. Daca sunt metode de tratare a infertilitatii apoi trebuie incercate.
  Ucraina este mai aproape de Romania asa ca sa ratezi sansa ar fi foarte prost.
 18. 2 iunie 2017 16:28
  Salutare ,fetelor.miau dat si lacrimile cind am citit acest articol.Este o poveste asemanatoare cu a noastra.La 18 ani am facut un avort.Era o sarcina nedorita cu omul nepotrivit.Ce sa mai zic ,tinara si proasta((Deja cind a ajuns timpul ca imi doresc copii,am aflat ca acest avort a lasat urmari majore.Am aflat verdictul ca sunt infertila.Sotul stia de trecutul meu,initial si zicea ca totul se va primi.Ma iubeste nespus demult.Facind analize,cercetari am decis sa facem o fertilizare in vitro cu ovcite donate.Noi suntem din Repubilca Moldova si daca sincer nu am incredere in sistemul medical de aici.Cea mai apropiata solutie si accesibila am gasito la Kiev.Am ales Biotexcom,deoarece nea convenit pretul dar si pachetele de servicii.Rezultatul a aparut din a doua incercare.Am optat pentru pachetul dublu de 6900 eur.Nici nu aveam mai multi dar rugaciunile nu au contenit si intrun sfirsit am reusit.Avem o fetita de 3 luni si suntem fericiti.A fost o lectie invatata,si de fiecare data cind aud mame care stau la dubii daca sa nasca,le povestesc povestea mea.
 19. 6 iunie 2017 11:49
  Salutare,fetelor...Nu ma gindeam nici eu ca sunt atitea cupluri care se confrunta cu aceasta problema.Ne regasim si noi printre voi((.Am gasit informatii despre cilinica din Cehia,de la Zlin.La fel am vazut si serviciile de la Biotexcom.Miar fi mai comod la cehi,ca suntem in apropiere.Este cineva care a apelat la serviciile lor?Cunoasteti care sunt tarifele la ei?ne dorim atit de mult un copilas.Mi sa depistat ca ovarele mele nu produc ovule viabile.Vrem sa incercam cu ovule donate.Insa cind ma gindesc ca copilul ar putea mosteni ceva de la donatoare.Nu sunt incintata deloc,sincer.Medicul mia sugerat ca ar putea fi donator cine din rude.Eu am doar un  frate.Mama este dupa 50,asa ca nu se potriveste.Va pup
  1. 6 iunie 2017 12:02
   Salut,Victoria. Am analizat si eu aceste 2 clinici .La fel,asemenea, aveam dubii.Clinica din Cehia au un pachet mai restrins de servicii.Ei popun doar 2 tipuri de pachete.Prmul este pentru FIV cu ovocite donate la 4500 euro.Al doilea este de 1950 cu ovocite proprii.Informatia o gasesti si pe siteul lor.Nu este inclusa cazare ,transport.la fel nu sunt incluse medicatia pacientei care urmeaza tratamentul, pana la testul de sarcina.Si lista poate continua cu alte indicatii.La Biotexcom ai mai multe pachete la alegere.Cel mai avantajos este 9500.In caz de esec banii se reintorc.La fel toate cheluielile de transport,cazare ,analize sunt incluse.Am ramas la Biotexcom si nu am gresit.Am optat pentru pachetul dublu.In final am obtinut fericire dubla))Mult succes si nu disperati
  2. 6 iunie 2017 12:15
   Apropo,ce tine de donatoare.Sunt alese pe sprinceana.Sunt supuse unui set de investigatii detaliate.La fel se aleg dupa cuplu.Sa semene si cu tine.Evident daca sunteti bruneti nu o sa fie o blonda sau roscata.In cazul meu donator a fost sora.desigur ca este un plus.dar nul lua ca un impediment.Este o varianta mai optima decit sa adopti,parerea mea.Culmea este cai seamana leit lui taica sau.Eu parca deloc nu am contribuit)).Chiar si cei conceputi naturali seamana izbititor cu taica su.Consider ca important este rezultatul.Plus la asta cind il vezi cum creste sub inimioara,chiar uiti de tot.Mult succes,iar decizia va apartine
 20. 17 iunie 2017 10:47
  nici nu-mi imaginam cita lume se confrunta cu aceasta problema.atitea maladii care provoaca infertilitate.Si chiar de tineri.Inteleg persoane care au deja au atins 40 si isi mai doresc un copil.Sincera sa fiu,ma bucur ca medicina evolueaza.Am printre cercul de cunostinte,persoane care au facut FIV.Acum isi cresc mindri copii.O familie a recunoscut ca au luat si un imprumut la banca.Ziceau ca altii isi iau pentru casa sau masina,iar ei pentru copilasi))Au gemeni:un baiat si o fata))Este o mare bucurie sa ai copilasi.Slava domnului avem 2 baietei minunati.Cel mic are 10 luni.Sentimentul de fluturasi in stomac nu ma paraseste niciodata.Acele minute care te trezesc dimineata))Asa ca nu ezitati sa profitati din plin de aceste oportunitati.Copii sunt cea ,ai mare avutie si bucurie.Este ca o afacere:succesul ei depinde doar de investitia ,sacrificul si abordarea ta.
 21. 18 iunie 2017 11:01
  doamne,citind acest forum chiar ma uimesc.Cita lume incearca TOTUL ca sa aduca pe lume un copilas..Insa,ieri la stiri vad cum o "mama"isi arunca bebeul nou nascut la gunoi.Inainte de a face acest lucru,la tinut o zi intro punga la balcon..Plingeam.Cum mama naibii sa ai asa inima?Motivul ar fi fost ca barbatul a lasat-o si singura nu va putea sal creasca..Dar lasal femeie la o casa de copii,dal spre adoptie..Ce inima de ciine trebuie sa ai?Altii merg pina in chinurile iadului ca sa conceapa unul.Traim intro societate,bolnava,frustrata.Cite metode de contraceptie exista,nul fa.Socata pina in maduva oaselor am fost,sincer.Cu cei vinovat bietul copil ca mama e o frustrata?Acum ii va fi mai usor la puscarie.Cel putin sigur va fi asigurata,fara nici o grija.Ma bucura faptul ca nu va mai naste.
 22. 30 iunie 2017 15:36
  Andreeea88  - vedeti cum este viata???!!!
  Multi nu pretuiesc ce au! Vasăzică cineva isi arunca copiii, iar cineva cauta bani ca sa apeleze la tehnicile de reproducere umana pentru a simti dragostea de parinti. E foarte dureros cand se intampla astfel de lucruei si femeile sunt judecate, dar mai bane aduni bani pentru a face tot posibilul pentru a da viata unui bebelusi dacat sa aduni bani pentru inmormantarea lui.
  Acele cupluri ce merg la Ucraina sau in alte tari pentru a apela la tratamentul de FIV cu ovocite donate sau alta varianta sunt femei Bravo, puternice care lupta pentru fericire...

  1. 18 iulie 2017 11:41
   Asta si am vrut sa mentionez.Cunosc cupluri care incearca totul.Tratamente,medici peste medici.In tara ,in strainatatate,FIV si restul.Si nu le reuseste ,draga.Iar aici concepe un copil si il da la gunoi.Nici un animal nu ar face asta.E dura realitatea.Sau mai avem o famile de betivi.Tii jale de copii aia.Mai bine deja la internat decit acolo.Ca la sigur nu iese oameni din ei
 23. 3 iulie 2017 13:05
  Uneori e mai bine sa cheltui bani pentru a avea un copil sanatos (indiferent la ce tehnici de reproducere umana umana alegi: fiv clasic, fiv cu ovocite donate, mama surogat sau mama surogat cu ovocite donate) decât să adune bani pentru copil pentru ca sa daruiasca copilului sanatate (sa treaca tratamente ca sa nu fie bolnav, sa fie ca toti copiii). Nu e vorba ca nu am inima, dar cand poti sa alegei apoi nu trebuie sa fim mame si parinti egoisti. Stiind de faptul ca aveti boli care se vor transmite la copil, va fi f greu pentru sanatatea dvs sa duceti sarcina nu trebuie constient sa margem la aceasta. Dumnezeu ne ajuta, dar nu daca il ispitim.
  Cineva ma intelege ce vreau sa spun????
  1. 18 iulie 2017 11:56
   Ai perfecta dreptate .Nu trebuie de ignorat bolile genetice.Deseori este mai bine sa asculti de medici.Cunosc un caz cind la ecografie copilului i sa despista Down.Medicii au insista la intreruperea sarcinii.Femeia categoric a refuzat.A zis ca totul e in miinile domnului.A sperat pina in ultima ca va fi ok.Din pacate diagnoza sa adeverit.Cel mai rau este ca ea nu sa pregatit moral pentru asa ceva.Iar acum este nefericita si complexata.Regreta enor si mii jale mai tare de copil
 24. 13 iulie 2017 15:43
  E o suferinta sa nu ai copii, sa nu lupti, sa nu incerci. Sa nu profiti de tehnologiile medicinei!
  Nu e fericirea in bani. Doar familia este o fericire adevarata pentru toti!!
 25. 18 iulie 2017 12:08
  Gloria,ai perfecta dreptate.Am prieteni care tot au facut Fiv.Au incercat natural insa nu le reusea.Ea facuse avort pe la 18 ani,din prostie.Si consecinte au ramas.Pai iata au luat un credit la banca.Au reusit din prima .Au gemeni:baiat si fetita.Dzeu i-a rasplatit caintele.Tot ei mai in gluma mai in serios ziceau ca cineva isi ia credit pentru casa ,masina,noi neam procurat copii.Nu au ascuns deloc ca au facut Fiv.Chiar erau foarte multumiti si entuziasmati.
  1. 15 august 2017 22:45
   foarte bravo prieteni aveti.cind ii vad pe altii ca chipurile traiesc pentru ei,isi cumpara masini scumpe apartamente,insa copii mai incolo.Avind deja 35 ani care mai incolo?Dorinta tinerilor din articol este inteleasa//Copii nu au pret si asa cum medicina evolueaza trebuie de incercat totul.Banii ii poti cistiga,insa zimbetul unui copilas nu are pret.Infertilitatea chiar este o boala.daca cancerl ucide un om,infertilitatea pe doi deodata,si totodata vise si sperante.Bravo cuplurilor care stiu sa treaca cu brio acest test si nu se pierd unul pe altul.Dragostea este invingatoare mereu
 26. 24 august 2017 17:21
  Ma bucur ca nu au cedat si ca au trecut peste aceste momente impreuna.Este bine ca si la noi in tara sa fie programe ample de sustinere a cuplurilor ce si=ufera de infertilitate.Sa se adopte niste legi clare care sa sustina fiv cu ovule donate si mama surogat.De ce in Ucraina si Rusia este posibil?Noi,personal am apelat la Kiev,la Biotexcom pentru fiv cu ovule donate.Am fost diagnosticata cu boala ovarelor polichistice si ginecoloaga din start mia spus ca e unica sansa.Am reusit din a doua incercare sa ramin insarcinata.Sarcina a decurs perfect si ne-a binecuvintat Dumnezeu cu un baiat si o fata.Suntem fericiti ca am gasit usor solutia si multumim medicilor de la Kiev care ne-au incurajat ca vom reusi
 27. 6 septembrie 2017 00:06
  Numai cei care nu cunosc ce este infertilitatea pot sa critice.Este foarte dureros atunci cind intilnesti omul cu care vrei sa imbatrinesti s sa iti cresti copii ,ca pe urma sa afli ca nui poti avea.Este laudabil faptul ca au dat si ultimul banut ca sa aiba un copil.Ca dragostea lor nu a disparut ,nu sa evaporat ci a rezistat acestei incercari.Nu toti resusesc sa treaca peste asa momente.Uneori si o procedura de fiv este greu de suportat,nu atit fizic cit emotional,dar nu mai vorbesc de trei.Si cind vezi ca financiar esti sub zero,am impresia ca nu iti  mai doresti nimic.Este o lectie de viata dura,insa peste care au reuslit sa o transforme intr-o istorie de succes.Au demonstrat ca speranta moare ultima
 28. 9 septembrie 2017 22:47
  stiti,incurajez medicina progresiva si ca se inventeaza noi metode prin care se trateaza inferitilitatea.Eu ,personal,am fost infiata de la 6 luni si le sunt recunoscatoare pina la Doamne domane si inapoi parintilor mei ca au facut-o atunci,in urma cu 25 de ani.datorita lor am cunoscut dragostea de parinte,mingiierea si tandretea pe care sunt sigura ca daca as fi ramas acolo nu as fi avut-o.mama mea nu putea face copii,raminea insarcinata si perdea sarcina la termen mic.pina si dupa mine au tot incercat si fara succes.insa nu dorea sa traiasca asa,doar pentru ei.eu am aflat pe la vreo 5 anisori si nu ma afectat nici cum,deoarece miau sous ca dzeu le-a soptit und ma aflu si au venit dupa mine.evident ca cind eram deja mai mare au fost discutii mature.Asa ca nu uitati ca pe linga asta mai sunt si alti copii care merita o sansa
 29. 2 octombrie 2017 00:26
  povestea lor imi aminteste de istoria de viata a unui cuplu cunoscut.sau casatorit de tineri,dupa un an de casatorie pierde copilul la termen mic ...credeau ca,na ,se mai intimpla .peste un an ramine iarasi insarcinata,aceeasi poveste ,peste 2 ani duce sarcina pina la 23 de saptamini si face avort spontan ,insarcinata cu gemeni(((distrusi complet.ideea este ca reusea sa prinda insarcinata,insa pierdea copii.au plecat la munca peste hotare au facut si acolo tratamente,insa fara succes.Au facut si 2 fertilizari ..prima nereusita a doua bucurie mare..ins anu a fost sa fie .Iarasi avort spontan.Au ajuns la 40 de anisi cred ca deja au renuntat la idee.Traiesc unul pentru altul si nui judec.Prea multa suferinta.Eu as fi adoptat cel putin iar pe parcurs cum ar fi vrut Dumnezeu
 30. 2 octombrie 2017 15:09
  Cand merge vorba despre copii e un mare pacat sa te gandesti la bani!

Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
23.12.2016
Nu este secret faptul că, multe femei contemporane nu pot avea copii, suferind de infertilitate, care, de cele mai multe ori nu se tratează.
14.12.2016
Luptați pentru visele voastre și, cel mai important... dacă aveți posibilitatea, dăruiți familie celor care merită asta mai mult ca oricine – COPIII!
14.12.2016
Viața celui mic depinde în totalitate de tine – Mama!
12.12.2016
Nu lăsa frica, sau alte motive, să te lipsească de cel mai frumos sentiment pe care o femeie poate să-l simtă, sentimentul matern.
25.11.2016
Adolescența. Una dintre cele mai dificile perioade din viața unei familii, dat fiind faptul că, această vârstă este o bătaie de cap atât pentru copil, cât și pentru părinții acestuia.
22.11.2016
Încrederea nu este altceva decât garantul dragostei și siguranței într-o relație. E starea ce definește respectul unuia față de celălalt.
16.11.2016
Există o părere că dacă un cuplu își înregistrează căsătoria, neapărat toate problemele de familie sunt rezolvate, ei își aparțin unul altuia și vor fi fericiți până la adânci bătrânețe. Oare nu e un mit?
14.11.2016
A suferi de infertilitate, înseamnă să trăiești pe aceelași Pământ și să nu vezi soarele. Pentru că un copil este asemenea unui soare care îți luminează viața și ți-o face cu sens.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal