Сum e să trăiești pe Pământ, fară soare..?

14.11.2016
8
4 224


            A suferi de infertilitate, înseamnă să trăiești pe aceelași Pământ și să nu vezi soarele.
Pentru că un copil este asemenea unui soare care îți luminează viața și ți-o face cu sens. Te încarcă cu de toate, fericire, zâmbet, tandrețe, putere, bunătate, grijă, frică, cu toate sentimentele pe care un om normal are nevoie pentru a le consuma și a da un feedbak asemănător celor din jur.

            Dar, oare, oamenii pot trăi fără soare? Uite că pot, asta ne demnostrează multe cupluri care suferă de infertilitate și plus la asta, le este interzis prin lege dreptul de a fi părinți, altfel decât prin modalitatea naturală, precum e în Franța, Germania, Italia, Spania, Bulgaria și până nu demult în Portugalia.
În aceste țări, legea spune clar și concis, că sunt interzise toate formele de surogat.

            Recent, autoritățile portugheze au decis să legalizeze utilizarea metodei de maternitate surogat, însă cu un set de restricții, precum faptul că această metodă este permisă pe o bază necomercială și poate fi efectuată numai în conformitate cu indicațiile medicale stricte. Între părinții biologici și mama surogat ar trebui să fie un contract scris care conține informații cu privire la toate aspectele acordului.

            Este și asta o variantă pentru cei care sunt într-o continuă căutare a unei surse principale de fericire, precum este un copil.

            Cu toate că, statul a permis efectuarea acestei metode, portughezele nu se prea grăbesc să se ofere în rol de mame purtătoare. Este mai ușor să găsești un ac în carul cu fân, decât o femeie care ar rămâne de acrod, să dea naștere unui copil străin, după cum arată practica, indiferent de motivare.

            Motivul principal din cauza căruia rămân a fi rezervate la acest capitol, pare a fi credința și anume concepția că surogatul - este un păcat. Și nu trebuie să uităm că portughezii sunt unuii din puținele naționalități care țin mult la elementul spiritual, la tot ce numim divin.

            Din păcate, cuplurile care sunt în căutare activă, sunt gata să treacă prin foc și prin apă, chiar la propriu, să plătească sume extrem de mari, să îndeplinească orice indicații și să accepte orice condiție, pentru un singur lucru... de a fi părinți.

            În așa postură a fost și un cuplu din Franța, care doi ani au fost hrăniți cu promisiuni deșarte,
au fost purtați pe drumuri, în căutarea unei mame surogat și fără nici un rezultat.

            Disperați până la culme, dar totuși cu o rază de speranță, aceștia au încercat să-și caute singuri o mamă purtătoare. Pregătiți pentru orice condiție financiară și de orice alt gen, aceștia au făcut convorbiri cu o reprezentantă a sexului frumos din Portugalia. Hotărâți, mai mult ca oricând, aceștia au venit chiar în Portugalia, pentru o eventuală întâlnire care dădea multe speranțe. Au investit bani în cazare, mâncare și multe alte lucruri necesare, s-au consumat până la imposibil, ca într-un final, să rămînă cu niște goluri în suflete a unei altei încercări eșuate.

            Asta ne demonstrează, încă o dată, faptul că chiar dacă asemena proceduri sunt legalizate în unele țări, foarte puține femei sunt pregătite de acest pas care presupune mai mult decât dorința de a ajuta, dar și capacitatea de a trece prin tine durerea altuia.

            Cred, că este foarte ușor, unor oameni, care habar, nu au ce înseamnă a te lupta cu infertilitatea, să discute de pe partea celor corecți, că chipurile, această practică de maternitate surogat aduce grave probleme de ordin juridic și etic. Și dacă ai făcut mai multe încercări în țară care s-au soldat cu insuccese, nu mai este cazul, în zadar, să irosești bani peste hotare.

            Nu cred, că este corect atunci când se vorbește de asemenea teme de pe poziții diferite și în situații diferite. Și mai ales când nu cunoști, ce se întâmplă, în sufletele unui cuplu care sunt condamnați la această boală, pentru care a avea un copil nu este un moft, dar o condiție a existenței.

            De aceea, să fim alături de toată lumea cu suflet mare, de cei mai triști ca noi, care trăiesc cu speranța la un copil. Să-i ajutăm cu tot ce este posibil. Să-i încurajăm, pentru că sunt foarte multe modalități și țări unde îți poți găsi mame purtătoare sănătoase tun, la un preț real.

            Pot bate la orice altă ușă, de pe orice alt punct de pe glob, important e să fie locul potrivit pentru a vedea, în sfârșit, frumusețea și splendoarea soarelui, precum o văd toți ceilalți, prin minunea nașterii unui copil.


Autor: Irina Vrabii


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
 1. 23 noiembrie 2016 11:57
  Felicitari! E fain articolul! infertilitatea e o tema sensibila si foarte complicata. sunt foarte multe familii care sufera de infertilitate iar statul se face ca nule vede, ca nici n-ar exista, de aia sunt gata sa treaca prin furcile caudine ca sa aiba un copil. „Din păcate, cuplurile care sunt în căutare activă, sunt gata să treacă prin foc și prin apă, chiar la propriu, să plătească sume extrem de mari, să îndeplinească orice indicații și să accepte orice condiție, pentru un singur lucru... de a fi părinți.”
  1. 23 noiembrie 2016 11:59
   Din nefericire sunt una din persoanele care nu pot avea copii. Ani in sir am facut tot felul de tratamente: medicamentoase, naturaliste, leacuri populare pentru tratarea infertilitatii – nu ne-a ajutat nimic. Am facut cateva fiv-uri dar au esuat, corpul meu a refuzat sa-l primeasca pe bebe. Gandul ca voi trai toata viata fara copii ma omora, nu puteam accepta asa ceva, nu vroiam sa acept asta. Eram disperata, eram pierduta. Nu vedeam lumina, razele de soare... traiam intr-un intuneric de moarte perpetuu. Ma simteam de parca eram intr-un labirint de unde niciodata nu voi gasi iesirea, voi pieri acolo si tot acolo imi vor putrezi oasele, ma voi face praf... adoptia era o varianta buna insa eu nu eram pregatita de asta. Undeva in subconstientul meu imi suna ca o sa am copii mei, copii din sangele si fiinta mea... Am apelat la mama purtatoare. Am fost la o clinica de reproducere de peste hotare unde mamele profesioniste, daca pot sa-i spun asa, sunt legalizate. Imi place sa risc dar nu am vrut sa risc cu viata copilului meu, atat de mult am mers la asta si sa pierd tot... Acum avem o dulceata de copil, viata noastra a recapatat sens, avem pentru cine trai. 
 2. 23 noiembrie 2016 17:36
  Este adevărat că este o şansă unică pentru unele familii care îşi doresc propriul copil, dar este, totodată, si o situaţie care treptat devine foarte interesantă la prima vedere dar şi complicată. De obicei, între mamele-surogat care poartă sarcina timp de 9 luni şi copilaş, se formează o relaţie foarte strânsă şi după naştere multe din ele nu se pot despărţi de bebeluşi, dorim noi ori nu dorim, el reprezintă o părticică din ea. Şi ar fi foarte neplăcut ca femeia purtătoare să se considere o a 2-a mamă şi să mai ceară şi dreptul de a-l revedea din ce în ce mai des. Cred că ar fi necesar atunci când discutaţi cu o viitoare mamă-surogat, să fie în preajmă şi un psiholog, pentru a se evita riscurile de acest gen!
 3. 24 noiembrie 2016 16:18
  Eu presupun ca un copil  este cel mai bun ce poate sa iti oferi natura pe acest paman, sa aduci un copil pe paman este usor,dar sa-l cresti cu drag este cel mai greu lucru sa-i oferi caldura si grija parintesca.
 4. 25 noiembrie 2016 15:26
  Sunt o persoană destul de credincioasă, merg des la biserică şi cred că lui Dumnezeu iar fi pe plac mai tare un copil adoptat decât unul creat!
 5. 7 decembrie 2016 15:45
  Scopul suprem al tuturor oamenilor este de a lăsa urmaşi pe pământ. Un copil este, bineînţeles,  soarele vieţii fiecărei mame, este bucuria şi alinarea, gingăşia şi alintul şi, cu toate că educarea unui copil antrenează o responsabilitate colosală din partea părinţilor, dragostea necondiţionată a acestei fiinţe mici îndreptăţeşte orice investiţii de ordin psihologic şi financiar. Cu părere de rău, în ultimele decenii, infertilitatea a devenit o problemă serioasă, deja la nivel macro-social, deoarece numărul cuplurilor care, din diferite motive, nu pot concepe un copil este într-o continuă creştere. Eu însămi m-am confruntat cu această problemă, deşi nu crezusem vreodată că nu voi putea rămâne însărcinată pe cale naturală. La acel moment acest verdict mi-a schimbat viaţa în totalitate şi m-a determinat să privesc lucrurile din jurul meu cu alţi ochi. Eram disperată la propriu. Chiar refuzam să accept că aşa ceva mi se putea întâmpla anume mie, dar realitatea reprezintă o axiomă ce nu poate fi contestată. Părinţii şi prietenii ne consolau şi ne încurajau să demarăm procedura de înfiere a unui copil, dar eu alesesem să lupt până s-ar fi epuizat toate posibilităţile. Am acceptat procedura de fertilizare in vitro si mi-a reuşit, din a treia încercare, să nasc un copil sănătos, deşi medicii erau foarte rezervaţi în această privinţă. Acum sunt mămica celui mai minunat copil de pe pământ, sunt o femeie împlinită şi fericită că în fiecare dimineaţă chipul şi gândurile mele sunt luminate de propriul meu soare!
   ndFragment-->
 6. 16 ianuarie 2017 18:06
  Сum e să trăiești pe Pământ, fară soare..? Este real, dar greu și nu e o viață normală. E bine că tehnologiile în ziua de azi ne permit să apelăm la mama surogat, la FIV cu ovule donate. Ar fi bine dacă și legilația ar permite acest lucru aproape în fiecare țară ca să nu se transforme într-o afacere.
  Dar sunt multe aspecte ce influiențează și trebuie de luat în vedere și trebuie măsuri.
  Faceți totul ca să aveți copii!!!
 7. 10 martie 2017 12:50
  Madalina, ai putea sa povestesti mai detaliat, cum ai gasit o mama surogat peste hotare. O prietena de-a mea se confrunta cu probleme asemanatoare. Nu poate purta copii, sufera de asa numit avort spontan, sarcina care se sfarsteste de la sine, in timpul primelor 20 de saptamani de gestatie. Asa ceva e un eveniment foarte traumatizant pentru o familie. Iar doua cazuri de-a rindul si recomandatii medicilor de a nu mai incerca, pentru ca e un mare risc pentru organism.  Au determinat-o sa caute o mama purtatore. Dar nu stie cum. la noi in tara e ilegal, nu poate da un anunt... In majoritatea tarilor e la fel ilegal.  Multumesc anticipat, si daca se poate precizeaza si preturile.
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
23.12.2016
Miruna este o fetiță de 5 ani. Soarta nu a fost prea blândă cu ea. De la vârsta de 2 ani și-a pierdut părinții, rudele și bunicii au refuzat să o crească.
23.12.2016
Nu este secret faptul că, multe femei contemporane nu pot avea copii, suferind de infertilitate, care, de cele mai multe ori nu se tratează.
01.12.2016
Fiecare din noi își prețuiește familia, uneori nu ne putem imagina viața fără aceste persoane, care ne-au oferit totul, atât din punct de vedere material cât și sentimental.
30.11.2016
Există foarte multe cupluri care au deja și copii, formează o familie, dar, oricum nu simt nevoia să-și oficializeze relația. Atâta timp cât se iubesc și se simt bine așa, de ce nu.
30.11.2016
Copiii sunt temelia unei familii fericite și împlinite. Ce-am fi noi fără urmași? Ce trist ar fi pe lume fără acel zâmbet nevinovat și dulce.
29.11.2016
Frica este o boală. O boală ce te paralizează, te lasă mut și încremenit. Oare asta vrei pentru copilul tău?
11.11.2016
Infertilitatea este o boală cumplită care iți poate lua totul, dar nu și speranța, care te va motiva să lupți și să cîștigi.
07.11.2016
Nu ar trebui să existe obstacole pentru a deveni părinte.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal