Încrederea în cuplu – temelia unei relații armonioase!

22.11.2016
15
1 592


            Ce este de fapt încrederea? Cât de necesară este aceasta în viața unui cuplu?
Cât de mult afectează relația lipsa ei?

            De fapt încrederea nu este altceva decât garantul dragostei și siguranței într-o relație.
Este starea ce definește respectul unuia față de celălalt.

            Prin definiție, omul, fiind o personalitate socială a simțit mereu nevoia de încredere, cu atât mai mult când vine vorba de o relație.

            Într-o relație, mai ales când aceasta implică o căsnicie, este foarte important ca cei doi să fie transparenți, sinceri, să-și cunoască la perfecție personalitățile, într-un cuvânt să fie siguri unul față de celălalt. Acest lucru nu este posibil de realizat când inițiativa și dorința vine doar din partea unui partener, este nevoie de o implicare și un interes al ambilor părți. Numai atunci în cuplu va domni armonia,
iar armonia vine de la siguranță și încredere în persoana de lângă tine.

            Încrederea se clădește prin acțiuni concrete, se demonstrează și se dovedește zilnic, în fiecare pas, gest și mișcare. Nu poți spune că ai sau nu încredere în bărbatul sau femeia de lângă tine, dacă nu ai trecut cu el sau ea prin greutăți, situații în care unul din voi la un moment dat a avut ocazia să-ți demonstreze că este o persoană lângă care vei fi mereu în siguranță și în care poți avea încredere deplină. De aceea, trebuie să fim conștienți de faptul că, încrederea nu o putem cerși, ea nu cade din pod, este un proces sau un sentiment ce se construiește în timp, cu mult efort și dăruire de sine.

            Putem chiar afirma că încrederea dintre cei doi este temelia unei familii, a unei căsnicii,
este sentimentul ce merge de mână cu dragostea și respectul.

            Fără încredere, la o anumită etapă a relației, multe cupluri ajung să se despartă, din cauza faptului că nu au știut cum să planteze acest sentiment și nu s-au înțeles reciproc. Este de fapt un sentiment de care depinde întreaga ta căsnicie, dacă persoana de lângă tine îți dă de înțeles că nu este sigur în tine, atunci mai merită oare? Care este rostul unei relații în care sinceritatea ta este pusă la îndoială?

Iată câteva sfaturi pentru a păstra sentimentul de încredere în cuplu:

            1. Nu uitați, primești ceea ce oferi. În primul rând, fii tu de încredere. Începe de la lucruri simple. Ține-te de cuvânt, de promisiuni, până și de cele mai mici. De aici începe marele drum spre țărâmul siguranței. De aici începi cu pași mici să-i demonstrezi că ești de nădejde, că pe tine se poate baza.
Că ești sinceră și adevărată.

            2. Nu crede până nu vezi or nu cerceta fără motiv. Dacă nu ai motive solide, dovezi care îl dau sau o dau de gol, mai bine nu te apuca de acuzații în adresa partenerului. Este cea mai dureroasă și umilitoare acțiune pe care o poți face.

            3. Nu judeca actualul pentru greșelile fostului sau fostei. Persoana de lângă tine nu este vinovată de greșelile și dezamăgirile tale anterioare. Ai în față un om nou, o persoană cu totul diferită,
ea merită să-i oferi o șansă și nu este corect să o judeci după trecutul tău nereușit.

            4. Încrederea în sine. Cred că cel mai important lucru. Atunci când ești sigur în forțele proprii nimeni și nimic nu te poate face să te simți trădată sau slabă. Deoarece asta e realitatea. O persoană care nu este încrezută în sine, este mereu în defensivă, așteptând să fie trădată și dezamăgită. Totul pornește de la tine, cum am menționat mai sus, primești doar ceea ce oferi. Nimeni nu va oferi mai mult decât simte el că primește, altfel nu ar fi corect.

            Dacă inima te-a condus la acel bărbat sau femeie, dacă ți-ai legat destinul cu el sau ea, înseamnă că nimic nu este în zadar. De la fiecare se cere implicare și interesul de a menține relația mereu vie și armonioasă. Iar, armonia, precum am mai spus, izvorăște doar din încredere și stimă.


Autor: Alina Deleanu


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
 1. 23 noiembrie 2016 14:06
  Increderea este baza unui cuplu, este garantul iubirii... în zadar îi spui că iubești acea persoana daca nu ai incredere in ea. Atitudine noastra este ceea ce determina caltatea vietii. Prin propriile actiuni punem baza tuturor evenimentelor care vor urma in viata noastra iar increderea este un element foarte important care sta la temelie. Aveti dreptate cand spuneti ca „O persoană care nu este încrezută în sine, este mereu în defensivă, așteptând să fie trădată și dezamăgită”... asa este, nu poti avea incredere intr-o persoana atunci cand nu ai incredere in sine, e o chestie complicata si uneori e foarte dificil sa ai incredere in cineva insa fara de incredere viata noastra ar fi o continua suspiciune.
 2. 23 noiembrie 2016 14:54
  Nu are nimic dragostea cu încrederea. Sunt mii de cupluri unde există dragoste dar lipsește încrederea. Toate aceste afirmații funcționează doar la nivel teoretic, cînd te ciocnești în situație reală, îți dai seama că nu poți trăi și funcționa după reguli și citate din carte.
  1. 23 noiembrie 2016 15:22
   Are! si inca cata... Imagineaza-ti o relatie unde este dragoste si nu e incredere, crezi ca mult timp o veti duce impreuna?... maxim o luna, pentru ca tu nu ai incredere in el si el in tine relatia ta se va duce de rapa. Si invers,exista incredere si nu exista dragoste, tot nu ve-ti fi un cuplu mult timp pentru ca tu ai incredere in el dar nu il iubesti, intr-un final iti va fi indiferent pe unde este el si ce face iar finalul e acelasi ca si in primul caz.
 3. 23 noiembrie 2016 16:36
  Trăiesc oamenii și fără încredere, bine merci. Sunt sentimente, pasiune, dar încredere nu e. De aia și trăiesc bine merci, doar că separat
 4. 23 noiembrie 2016 19:57
  Intr-un cuplu fiecare trebuie sa contribuie in egala masura la construirea relatiei lor. Fericirea este atunci cand fiecare dintre cei 2 isi doresc aceasta fericire. 
 5. 24 noiembrie 2016 16:16
  „Încrederea se clădește prin acțiuni concrete, se demonstrează și se dovedește zilnic, în fiecare pas, gest și mișcare” frumos spus, anume prin actiuni concrete arati iubitului ca tii la el si esti convins ca in cele mai grele situatii iti va fi alaturi, nu te va insela si nu va cauta aventuri amoroase.

  încrederea nu o sa fie permamentă, ca anii trec si persoanele se schimba chiar daca o sa fie in relatie permamenta. Lund in cosideratie ca cele mai multe % se desparta din cauza data.
 6. 24 noiembrie 2016 23:21
  Încrederea și respectul în cuplu – temelia unei relații armonioase!
  Într-o relație de cuplu trebuie să existe în primul rând RESPECT!!!!Atunci când egoismul cuiva domină se strică totul,nimeni nu e perfect mereu este loc de și mai bine , toți facem greșeli, important e să le recunoaștem și să nu le mai repetăm cuvintele aruncate în adierea vântului dor și distrug foarte mult!!  Cel mai jalnic lucru într-un cuplu se întamplă atunci când, deși se expun și se argumentează unele lucruri cealaltă parte se pune în poziție și ''atacă'' prin comportamentul ei pe consoartă! Unde greșesc femeile?În primul rând pentru că nu au rabdare cu bărbații, pentru că sunt impulsive, pentru că sunt dominante și posesive, pentru că sunt geloase!!De ce tot susțineți că doar femeile au nevoie de afecțiune și că barbații urmăresc numai sexul? Este cea mai mare tâmpenie care înca se ''promovează'' .Încredere perdută... nustiu dacă o mai regăsești , e greu să ai încredere și să ai o familie cu persona care te-a trădat , te-a inșelat e greu ...Citisem recent că încrederea se învață.Iubiți ,iertați,respectați și nu trădați...
 7. 25 noiembrie 2016 14:50
  Increderea este atat de greu de construit si totusi este atat de usor de pierdut... o minciuna, o promisiune incalcata sau infedilitatea pot duce la neincrederea intre parteneri. Uneori reconstruirea increderii poate fi deja imposibila.
 8. 25 noiembrie 2016 15:07
  Sebastiana nu ai dreptate. Atunci cand unu din parteneri prin actiunile sale distruge familia, aceasta fundatie care a facut-o de ani, si realizeaza sa a ranit pe cel pe care de fapt il iubeste cu adevarat, el poate reconstrui increderea din cuplu si uneori lucrurile pot deveni chiar mai bune insa intrebul proces poate sa dureze cea timp.
 9. ana
  25 noiembrie 2016 21:58
  intradevar, intr-un cuplu ar fi bine sa fie incredere. dar... din pacate la ziua de azi multe cupluri se creaza pe foloase, pina iti dai seama ca sotul te foloseste, trec anii, poate apar si copii. eu am fost una din acele persoane care dupa 10 ani de casnicie mi-am dat seama ca am fost folosita.
     da! ar fi minunat sa citeasca si sa ia in considerent aceste sfaturi, dar......, multi nu au internet, multi nici nu stiu cum se foloseste, multi nu au vazut calculatoare, poate decit vechi la scolile din sate.
 10. 5 decembrie 2016 15:36
  Eu am fost implicat într-o relație timp de 3 ani. Brusc am început să am îndoieli și să nu cred în cuvintele partenerii. Am pierdut-o, ne-am despărțit repede, eu nu o credeam niciodată. Acum îmi dau seama că am greșit, dar este prea tîrziu. Neîncrederea duce la pierzania relațiilor, vă spun din proprie experiență.
 11. 9 decembrie 2016 11:48
  Lăsați sfaturile astea, fiecare are viața și valorile sale. Nimeni nu are dreptul să-mi spună ce e bine sau ce e rău. Locuiesc de doi ani cu o fată, da, părinții vor nuntă. Îi iubesc și îi respect pe părinții mei, dar e viața mea și în ruptul capului nu voi face ceea ce nu vreau să fac.
 12. 9 decembrie 2016 11:54
  Încrederea este totul, este esența unei relații, dar, nu știu de ce de cele mai multe ori bărbații uită de ea și cad pradă geloziei. Este foarte ușor să ofensezi o persoană, mai ales partenerul sau partenera, spune-i că nu crezi în ea... atunci totul se duce de râpă.
 13. 9 decembrie 2016 13:52
  Sunt de acord. Într-o relație încrederea este vitală. M-aș simți ofensat și jignit dacă partenera mea nu ar avea încredere în mine. Odată ce ești alături de o persoană, asumă-ți deja toate responsabilitățile, una din ele fiind și încrederea.
 14. 20 februarie 2017 11:09
  Orice relație necesita multă, multă muncă. În orice familie exista greutăți, dar nu poti păstra o relație armonioasă daca îți doresti și nu poti avea copii. 
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
14.12.2016
Familia depinde de doi, de respect, răbdare și încredere. E mai ușor să divorțezi decât să rezolvi problema, dar calea spre fericire e întotdeauna mai grea.
11.12.2016
Ce frumos este să fii femeie! Dar ce înseamnă, de fapt, să fii femeie? Să fii sensibilă, gingaşă, neajutorată, uneori capricioasă, poate şi puţin naivă, dar, în acelaşi timp, frumoasă.
30.11.2016
Este un miracol să dai naştere unui copil sănătos, dar fericirea se dublează sau chiar se triplează atunci când sub inima ta de mamă, bat alte 2 sau mai multe inimioare, încă fragede dar pline de vitejie şi gata să lupte cu orice doar pentru a vedea
30.11.2016
Există foarte multe cupluri care au deja și copii, formează o familie, dar, oricum nu simt nevoia să-și oficializeze relația. Atâta timp cât se iubesc și se simt bine așa, de ce nu.
30.11.2016
Copiii sunt temelia unei familii fericite și împlinite. Ce-am fi noi fără urmași? Ce trist ar fi pe lume fără acel zâmbet nevinovat și dulce.
25.11.2016
Cei geloși sunt un motiv de tulburare pentru cei din jur și o sursă de tortură pentru ei înșiși.
16.11.2016
Există o părere că dacă un cuplu își înregistrează căsătoria, neapărat toate problemele de familie sunt rezolvate, ei își aparțin unul altuia și vor fi fericiți până la adânci bătrânețe. Oare nu e un mit?
11.11.2016
Infertilitatea este o boală cumplită care iți poate lua totul, dar nu și speranța, care te va motiva să lupți și să cîștigi.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal