Concubinajul între păcat și realitate!

30.11.2016
9
320


            Trăim în secolul XXI. Timpuri când pare că deja le-am văzut și le-am trăit pe toate. Așa și este de fapt, a devenit ceva normal să trăim fără a înregistra o căsătorie, indiferent dacă avem sau nu copii. Oamenii contemporani sunt mult mai libertini, mai practici, mai puțin emotivi și mai puțin legați de tradițiile și regulile din trecut.

            Pentru o categorie de persoane este ceva ok, ei nu văd care ar fi schimbarea după ce obții o ștampilă în buletin. Oare ți-e mai bine sau mai rău după asta? Care ar fi acea diferență?

            Deseori, cel mai mult sunt deranjați cei din jur decât cuplul în cauză. Oamenii întotdeauna trebuie să vorbească, să judece sau să aprobe, cert este că tema dată totuși a devenit un motiv pentru dezbateri și diferite contradicții în societate.

            Dacă e să vorbim din punct de vedere religios, concubinajul sigur că este un păcat.
Cei care trăiesc în concubinaj nu pot fi primiți la sfintele taine, nu pot fi nași de cununie și nu li se pot primi darurile la biserică. Astfel, din punct de vedere religios concubinajul reprezintă o încălcare a canoanelor bisericești.

            Părerile psihologilor însă, se cam ciocnesc cap în cap. Unii afirmă că este ceva normal și chiar bine venit să-ți pui la încercare sentimentele înainte de a face un pas atât de important precum este căsătoria. Oamenii trebuie mai întâi de toate să înțeleagă dacă le este bine împreună, dacă pot conviețui, dacă se suportă zilnic, dacă relația lor nu va fi omorâtă de rutină. Pe cînd alții din contra, condamnă această acțiune, susținând faptul că, dacă persoanele nu sunt sigure de sentimentele lor, dacă au nevoie de probe și teste pentru a înțelege dacă se iubesc sau ba, atunci nici nu putem vorbi despre o eventuală căsătorie. Este greșit să credem așa, iar majoritatea cuplurilor se ascund sub acest pretext.

            Se ascund sau nu, este de fapt un mare semn de întrebare. De cele mai multe ori, partenerii nu simt nevoia unei oficializări a relației lor. Ei nu vor să iasă din această zonă de confort, nu văd diferența și pur și simplu le este bine așa. De fapt, este alegerea fiecăruia, care ar trebui respectată și înțeleasă.

            În astfel de situații, de multe ori este greu să te pui de acord cu părinții. Aceștia nu vor și nu pot să înțeleagă de ce copiii lor nu își înregistrează relația, e ceva firesc, creștinește și până la urmă omenește. Foarte multe cupluri nu rezistă presiunii și până la urmă cedează voinței părinților. Este bine sau rău,
nu putem spune, cel puțin cineva rămâne mulțumit până la urmă.

            Există foarte multe cupluri care au deja și copii, formează o familie, dar, oricum nu simt nevoia
să-și oficializeze relația. Atâta timp cât se iubesc și se simt bine așa, de ce nu.

            Toate acțiunile noastre până la urmă depind de educația de care am avut parte, de cât suntem sau nu suntem credincioși, care sunt limitele ce le trasăm într-o relație.

Dincolo de astea, e viața noastră, e alegerea noastră!


Autor: Alina Deleanu


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
 1. 30 noiembrie 2016 11:57
  consider ca e bine sa traiesti in concubinaj pana la o perioada dar nu mereu pentru ca apar alte ispite, tentatii care fac ca cuplul sa nu tina.
 2. 30 noiembrie 2016 12:02
  Știți vorba aia, Căsătoria este moartea pasiunii – dintr-o dată te trezeşti în pat cu o rudă. Exact așa se întâmplă După căsătorie lucrurile se schimba radical și se pierde acea dragoste, pasiune care a fost pana, la ea.
 3. 30 noiembrie 2016 12:59
  Nici nu a observat nimeni că concubinajul a devenit deja un mod de viaţă pentru foarte mulţi la etapa actuală. Atât de repede am adoptat un alt mod de viaţă, suntem deprinşi să dăm vina în permanenţă pe caracter, suntem cu mai puţină responsabilitate şi fără principii. Sunt de acord, Dulcica, că concubinajul va fi fără întrerupere supus miilor de ispite care ne înconjoară zilnic, pentru că fiind căsătorit, nu vei îndrăzni atât de uşor să pleci cu altcineva, nu îţi va permite conştiinţa, pe când, aflat într-o relaţie de concubinaj, poţi găsi un motiv, fie el şi neânsemnat şi pleca pentru totdeauna.
 4. 30 noiembrie 2016 14:38
  Sunt contra concobinajului şi nici o dată nu am să înțeleg cum două persoane care trăesc în concobinaj pot fi numiți familie. Familia reprezintă nucleul societății şi un punct central al planului lui Dumnezeu . Familia e bisericuța noastră , subtem obligați să protejăm acestă mică bisericuță -familie . O familie se naşte din sentimentul de dragoste dintre două persoane , care devin soți şi soție şi nici cum concubin şi concubine ! Familia este cea mai de preț cadou primit de la Dumnezeu . Izvorul iubirii este dragostea părintească şi dragostea copiilor față de părinți . Pe umărul soțului poți să te bazezi oricând ceea ce nu aş putea spune despre concubinaj . Lucru cel mai de preț din viața noastră este familia nu uitați asta !!!
  1. 30 noiembrie 2016 16:57
   Sunt numiti familie pentru ca se iubesc, impart aceeasi casa si aceleasi vise. Este ceva ok in ziua de azi. De ce trebuie judecata aceasta chestie? Si de ce familia este considerata doar cu o stampila in buletin?
  2. 2 decembrie 2016 15:40
   Sunt de acord cu tine Alina. Este un lucru pe care nu il pot intelege nici eu. Daca oamenii se iubesc, atunci care e problema sa-si oficializeze relatia? inseamna ca nu se iubesc indeajuns sau nu au incredere in aceasta casnicie. Atunci de ce oare mai locuiesc impreuna?
 5. RR
  2 decembrie 2016 16:06
  In ziua de astazi asai astazi cu unul ,miine cu alta!:D
 6. 5 decembrie 2016 15:29
  Trăies cu o fată de doi ani, chiar nu văd de ce ar trebui să ne căsătorim. Ne simțim foarte ok și așa. Părinții sunt tare înțelegători, nu ne bat la cap să ne căsătorim. Părerea mea, este că totul depinde de persoane, de educație și de caracterul părinților. În cazul meu e bine, sunt tare libertini și moderni.
 7. 9 decembrie 2016 13:56
  Eu cred ca nu este cea mai buna idee concubinajul. Daca mai apoi te vei desparti de persoana data, o sa fie mai rau. El va fi omul care stie absolut totul despre tine. Taiul impreuna consta in trai conjugal, sub stampila si semnatura.
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
14.12.2016
Viața este prea scurtă pentru a o pierde în rutină. Timp niciodată nu este suficient, de aceea el trebuie folosit cu vigilență și chibzuință. Nimic nu poate fi mai important decât căsnicia ta.
01.12.2016
Fiecare din noi își prețuiește familia, uneori nu ne putem imagina viața fără aceste persoane, care ne-au oferit totul, atât din punct de vedere material cât și sentimental.
29.11.2016
Frica este o boală. O boală ce te paralizează, te lasă mut și încremenit. Oare asta vrei pentru copilul tău?
22.11.2016
În goana după succes, carieră, bani și noi posibilități se uită valorile morale pe care societatea a fost clădită.
16.11.2016
Există o părere că dacă un cuplu își înregistrează căsătoria, neapărat toate problemele de familie sunt rezolvate, ei își aparțin unul altuia și vor fi fericiți până la adânci bătrânețe. Oare nu e un mit?
14.11.2016
A suferi de infertilitate, înseamnă să trăiești pe aceelași Pământ și să nu vezi soarele. Pentru că un copil este asemenea unui soare care îți luminează viața și ți-o face cu sens.
11.11.2016
Capacitatea de a suporta singurătatea și de a primi plăcere datorită ei este un dar măreț.
07.11.2016
Nu ar trebui să existe obstacole pentru a deveni părinte.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal