Două inimi şi un suflet

30.11.2016
8
667


            A aduce pe lume un copil în timpurile noastre reprezintă o sarcină nu prea uşoară, as putea afirma că este chiar foarte dificilă, luând în consideraţie toţi factorii cu care se confruntă cuplurile în perioada actuală. Este un miracol să dai naştere unui copil sănătos, dar fericirea se dublează sau chiar se triplează atunci când sub inima ta de mamă, bat alte 2 sau mai multe inimioare, încă fragede dar pline de vitejie şi gata să lupte cu orice doar pentru a vedea lumina zilei.

            Nouă luni de zile, bebeluşii împart acelaşi “culcuş” matern, şi, dacă unul hotărăşte să parăsească burta mamei atunci şi cel din urmă îl urmează neîntârziat. Încă din pereţii uterini între ei se formează o legătură specială care îi va uni pentru tot restul vieţii. Fie că sunt fetiţe-gemene, băieţei-gemeni sau băieţel-fetiţă, rămâne încă sub semnul întrebării de ce unele familii dau naştere copiilor-gemeni, totuşi,
unii specialişti susţin mai mlte teorii ca: moştenire din familie, gemenii se nasc din două în două generaţii etc. Însă, mai adevărată rămâne a fi ideea că toate femeile, indiferent de apartenenţă la o etnie,
împart şanse egale să dea naştere gemenilor, de aproximativ una din 350-400. Şi dacă este să privim latura creştină, se poate afirma cu siguranţă că este un dar de la Dumnezeu, o binecuvântare din partea cerului şi aceasta este suficient pentru a ne bucura alături de ei.

            Sunt 2 tipuri de gemeni: identici si non-identici. Gemenii identici apar în urma fecundării unui singur ovul, posedă aceleaşi gene şi au acelaşi sex. Gemenii non-identici, însă, apar în urma fecundării a două ovule separate. Ei pot fi de acelaşi sex sau diferite. Şi cum fiecare copil are un înger păzitor, deasemenea, şi gemenii au un înger, dar unul mai puternic, care va avea deja misiunea să protejeze două fiinţe în acelaşi timp. Exterior, sunt două persoane asemănătoare, au aceleaşi trăsături, aceleaşi forme,
dar mai interesantă rămâne a fi lumea lor interioară. Două fiinţe care se simt unul pe celălalt chiar şi de la depărtare. Ar fi un gen de telepatie. Doi oameni care respiră la fel, cu inimi care bat într-un ritm dar care îi uneşte un singur suflet, de aceea, legătura dintre ei a devenit atât de viguroasă şi specială, încât aceştia se completează la mii de km. distanţă, îşi împărtăşesc aceleaşi sentimete de îngrijorare sau euforie, tristeţe sau fericire şi chiar aceleaşi interese. Aceasta ne-o demonstrează numeroasele cazuri de copii gemeni care, în ciuda faptului că au fost despărţiţi, au dezvoltat aceleași trăsături de personalitate și aceleași preocupări.

            Un caz interesant este şi cel al unor gemeni care la doar o lună fusese adoptaţi de familii diferite. La vârsta de 39 de ani, aceştia au avut ocazia să se cunoască şi să descopere că purtau acelaşi prenume de Jim, posedau aceleaşi dimensiuni fizice (1.83 m. înălțime și 82 kg.) erau căsătoriţi cu femei numite Betty, aveau câte un fiu pe care îl botezaseră James Alan şi câte un câine numit Toy. Mai mult,
ambii fuseseră şefi de poliţie cu jumătate de normă în Ohio, iar matematica şi ortografia erau disciplinele pe care nu le adora nici unul dintre ei. Rămâne a fi ceva neexplicabil, dar care ne demonstrează foarte clar că legătura dintre persoanele gemene nu se pierde în timp, iar lumea interioară nu este afectată de absolut nici un factor din exterior, sunt trăsături deja implantate în caracter. O altă trăsătură înăscută specifică lor este limba comună, limba gemenilor. Se pot înţelege reciproc. Faptul că petrec mult timp unul lângă celălalt, un geamăn poate înţelege cuvinte spuse neclare de celălalt geamăn şi ambii pot să se înţeleagă. Poate părea dificil la început, atunci când afli că vei avea gemeni. Te pot copleşi stări de îngrijorare,
de frică, dar ai fost aleasă să-i aduci pe lume pentru că ești o femeie specială şi puternică, iar uneori, pentru o aşa minune merită să îţi oferi în schimb chiar şi viaţa!


Autor: Alina Jalba


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
 1. 30 noiembrie 2016 13:32
  Am avut fericirea să trăiesc şi eu momente unice când aflasem că o sa fiu mamă cu gemeni. Soţul meu plângea ca un copil. Mult timp avusesem probleme cu naşterea, încercasem diferite metode ca într-un final să se întâmple un adevărat miracol, să fim onoraţi cu doi copilaşi gemeni. Chiar dacă deja sunt adolescenţi, şi astăzi îi mulţumesc Domnului şi îl rog să ne fie sănătoşi şi să urmeze calea corectă în viaţă.
 2. 1 decembrie 2016 14:34
  Sună bine ideea de două suflețele ce îți vin în dar în același timp, dar real acesta este un risc foarte mare - să duci o sarcină cu gemeni. Mama este moașă de profesie, și mereu zicea că așa sarcini sunt foarte greu de dus pentru mămici și foarte periculoase pentru sănătatea copiilor.
  Eu aș prefera totuși să nasc câte un copilaș pe rând.
 3. 3 decembrie 2016 09:27
  Este foarte interesant exemplul adus cu gemenii care au fost despărţiţi, dar, totuşi, au trăit aceeaşi viaţă. Natura, uneori ne-a lăsat cu "gurile căscate" în faţa unor miracole fără răspunsuri. L-aş completa cu o vorbă care foarte bine demonstrează legătura dintre fraţi că "sângele apă nu se face", nici la şapte mări şi şapte ţări depărtare.
 4. 5 decembrie 2016 12:44
  Este ceva extraordinar să trăieşti într-o familie numeroasă, dar este şi foarte dificil din punct de vedere material. Chiar de mici au nevoie de surse pentru toate. Numai o familie cu mulţi copii ştie câte bucurii dar şi câte responsabilităţi apar pe parcurs. Ferice de copiii care cresc în familii complete, cu surse posibile pentru un trai decent şi înconjuraţi de multă dragoste. Din nefericire, nu toţi au bucuria de a primi o familie luptătoare
 5. 6 decembrie 2016 10:06
  Eu, personal, nuştiu de ce, dar nu aş dori să am o soră geamănă. Mi-ar părea ceva straniu să o privesc pe ea şi să mă revăd ca în oglindă. Mai ales nu ador când văd pe stradă două gemene sau invers, îmbrăcaţi în aceleaşi haine. Ok, sunt fraţi dar ar trebui fiecare să posede stilul lui, la sigur au şi gusturi diferite. Singură, pot fi unică, pot trăi dureri şi bucurii fără ca cineva să le resimtă odată cu mine. 
 6. 7 decembrie 2016 19:14
  Bună, este ales foarte bine subiectul, deoarece ştiu cum a fost atunci când am aflat că am gemeni!!! Am avut mare nevoie de încurajări care atunci nu au prea fost ,majoritate cunoscuților spune-au: ,,...vai cum o să te descurci!!!,plânge unul plânge şi celălalt!!! ce o să te faci? cum îi hrăneşti? etc". Acum regret că nu am putut să fiu mai puternica şi să îi ,,înfrunt,,pe cei care ,,mă încurajau,, spunându-le că D-zeu m-a ales cu un motiv anume şi că tot el va avea grijă ca totul să se desfaşoare conform unei creşterii normale si sănătoase.Îmi pare rău că am fost atât de slabă psihic şi veste venirii celor doi îngeraşi am primit-o atât de SPERIATĂ şi STRESATA posibil ca la toate astea sa se fi adaugat si faptul ca ma aflu într-o țară străină şi simțindu-mă singură deşi îl am pe soțul meu lângă mine,singură departe de cei dragi din familie.Însă AZI mă bucur, mă mândresc şi spun că mai bine nu se putea!!! Sunt doi băieți cuminți şi  jucăuşi au 7 luni în tot acest timp i-am crescut singură fără alt ajutor evident cu soțul meu dar care munceşte câte 10-120h pe zi. Curaj tuturor mamelor dar mai ales celor de gemeni,nimic nu-i întâmplător sunteți deosebite şi pentru că putem mai mult am primit dublu;
 7. 17 decembrie 2016 22:03
  Salutare fetele...
  de ați știi ce mult vă invidiez pe cele ce au gemeni , vă invidiez cu invidie albă , eu realizez cît de greu este să crești doi copii ăn același timp de la zero e foarte greu dar e și frumos . E frumos să vezi doi copii, fetiță și băeat îmbrăcați ăn aceleași haine doar culori diferite. Eu am fost insărcinată cu gemeni, la 7 săptămîini am aflat că sunt însărcinată cu gemeni tot a mers perfect , eram în al noulea cer de fericire totul mergea perfect pînă la 16 săptămîini cînd am fost obligata de medici să întrerup sarcina ...A fost o etapă foarte grea o etapă ce am crezut că aici se termină și viața mea nu vedeam sensul veții mele fără ei, fără gemenii mei .Depresia prin care am trecut am depășito doar cu ajutorul psihologului. A fost greu dar am trecut cu bine acum am o fetiță dar gîndul meu tot zboară la gemenii.

 8. 19 decembrie 2016 14:33
  Cunosc o persoană, mama a 4 copii gemeni, trei fetiţe şi un băieţel. Seamănă unul cu altul ca nişte picături de apă. Posibil că au fost aşteptaţi cu ardoare şi iubiţi încă din pântec. Erau foarte mici când au fost aduşi pe lume. Nu vreau să bag frica în nimeni, dar nu ia fost deloc uşor. Permanent cineva o ajuta, soţul, din rude sau prieteni. Au primit chiar şi un ajutor de la stat un apartament cu trei odăi. Cazul lor a fost mediatizat de către presă un timp îndelungat, ca un model de familie adevărată, mai ales că la noi în ţară populaţia e cam în descreştere din cauza plecărilor masive. Cu ajutorul Domnului au crescut, ca patru flori, merg la grădiniţă. Ceea ce îmi place foarte mult este că permanent sunt îmbrăcaţi diferit, nu au hăinuţe asemănătoare. Respect enorm la părinţii care luptă cu orice pentru copii lor.
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
14.12.2016
Luptați pentru visele voastre și, cel mai important... dacă aveți posibilitatea, dăruiți familie celor care merită asta mai mult ca oricine – COPIII!
15.12.2016
Odată ce a adus pe lume copilul, femeia riscă să treacă printr-o serie de complicații. Una din ele fiind lipsa laptelui matern.
12.12.2016
Nu lăsa frica, sau alte motive, să te lipsească de cel mai frumos sentiment pe care o femeie poate să-l simtă, sentimentul matern.
01.12.2016
După naștere, o bună parte din femei se confruntă cu o stare pe care o putem numi lesne depresie postnatală. Este reacția organismului la schimbările majore care s-au produs de-a lungul și după sarcină.
14.11.2016
Cea mai mare bogăție din această lume sunt copiii, mai mare decât toți banii din lume și toată puterea de pe pământ.
07.11.2016
Nu ar trebui să existe obstacole pentru a deveni părinte.
03.11.2016
Ciudat sentiment de spaimă. Timpul închis bine între pereți. Nimeni nu-l agită. Tu stai în colț și-l primești. Nu miști deloc. Uite-l cum stă. Are culoare galbenă. E al tău.
31.10.2016
Dumnezeu nu poate fi întotdeauna pretutindeni de aceea a inventat mamele.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal