Femeia între carieră și copil            Alegerea între carieră și un bebeluș este una dintre cele mai răspândite întrebări pe care și le pune femeia modernă în ultima perioadă de timp. După care se succed altele: Sunt pregătită de această schimbare în viața mea? E posibil să mai aștept?... și până la urmă, se ajunge la întrebarea aceasta atât de banală, dar atât de complicată: Ce să fac?

            Doamnele care au ajuns în asemenea situații se împart, în două categorii: femeile care și-au proiectat jumate din cartea vieții, unde până când nu se găsește pe nici o pagină nașterea copiilor. Aspectul cel mai important al acestei cărți este femeia învingătoare, mai întâi egală, apoi superioară, femeia glorioasă, femeia de succes. Vorbesc despre femeile carieriste, care se vreau în fotoliu,
evident cu subalterni și cu o influiență în mediul său. Se vreau modele, nici de cum rătăcite în rutină,
în scutice și lângă arăgaz.

            A doua categorie de femei, își pun întrebarea copiilor altfel și sunt conduse de alte motive.
În acest caz, vorbim despre femeia modernă, cu un serviciu decent, care câștigă de vreo câteva ori mai mult decât soțul. Din când în când, mai stă seara la arăgaz și nu uită cu desăvârșire despre menirea sa fundamentală – a continuității vieții umane, dar rămâne a fi rezervată la acest capitol.

            Și-ar dori un bebe pentru că în fiecare dimineață, când merge la serviciu, în troleibuz vede copiii atât de drăgălași care o urmăresc cu priviri inocente de fiecare dată când încearcă să intre în joc cu ei, simte o dorință nebună de a avea o asemenea minunte în brațelei ei și o neclaritate despre cum continuă să trăiască în lipsa acestor îngerași.

            Pentru câteva minute se pune pe gânduri și tot întoarce capul urmărind, pașii micuți ai copiilor care se mai încruicișează. Când ajunge în fotoliu de la serviciu, această dorință este spulberată,
iar crierul nu mai are timp să analizeze aceast subiect atât de esențial.

            Își face timp pentru a se întoarce la această idee numai după ce părăsește cabinetul de serviciu,
în drum spre casă, dar este cuprinsă de o frică pentru viitorul bebelușului. Cu ce îl v-a crește?
Cum? Ce-i v-a putea oferi?


            Se gândește care v-a fi situația financiară după următoarele șapte luni, când v-a fi nevoită să părăsească serviciu, care aduce venitul cel mai important în familie. Când burtica v-a fi din ce în ce mai mare, iar forțele din ce în ce mai reduse.

            Difirența dintre aceste două categorii, este faptul că în cazul al doilea, cartea vieții nu este scrisă, iar dorința de a avea un copil este mult mai mare și evident într-o zi va avea prioritate.

            E necesar, ca femeia să învingă acest sentiment de frică, de neputință. Este absolut normal și firesc ca în această perioadă să ceară ajutor de la soț și rude. Să-și elibereze umerii de griji și să încerce să gândească pozitiv. Să lase titlu de lider în familie, la serviciu și să se concentreze asupra titlului de mama.

            A fi femeie, chiar și puternică, e puțin... e mult mai important să fii mamă. Ce presupune mult mai multe: dorința de a te dărui, capacitatea de a iubi și a primi iubire, responsabilitatea și înțelepciunea de a forma și a păstra căldura familiei, etc... Această listă poate continua până la infinit,
pentru că mama – este totul și fără ea totul – e nimic.

            Nu lăsa frica, sau alte motive, să te lipsească de cel mai frumos sentiment pe care o femeie poate să-l simtă, sentimentul matern.

            Sentiment pe care nu-l vei putea găsi și nici recupera în posturi mari, în mașini și case de lux,
în conturi din bancă. Este ceva unic care îți schimbă viața.

            Copilul va deveni sursa ta principală de dragoste, de putere, de curaj pentru a învinge orice dificultate și a obține succes.

Deci, nu-ți fie frică ca să fii fericită!

            Ceia ce ține de prima categorie de femei, unde cariera este pe primul loc, iar copii devin un subiect în agendă, care v-a fi discutat pe la 30, 40 de ani. Mă întreb dacă după 40 de ani, din această cușcă de aur, seacă a confortabilității, femeia carieristă v-a putea ieși și cel mai important dacă v-a avea șanse la un copil sau la o familie adevărată.

            E foarte trist, deși sunt și excepții, totuși, de multe ori la o asemenea vârstă, după o carieră fenomenală nu are loc și o viață de familie, urmată de același adjectiv.

            În viața carieristelor, care sunt bombardate zilnic cu evenimente, încât creierul și în somn lucrează, se uită de un element cheie, precum ar fi ceasul biologic, care din păcate, nu stă în loc și la un moment dat, cu siguranță, se v-a opri.

            E dureros, dar v-a trebui să remarc că o dată cu oprirea ceasului biologic, a-r putea apărea și o liniște cutremurătoare, care v-a aduce și un asfințit al noțiunii de femeie capabilă să nască.

            Insist să iubești cât ai posibilitate, să naști, să te sacrifici, să lupți pentru a aduce minunea pe pământ, să porți cu mândrie titlu de Mamă.

            Iar dacă din greșeală, sau din motive de sănătate, ai ratat această șansă, continuă să lupți,
prin orice modalitate, bate la orice ușă, pentru a-ți da sens vieții.


Autor: Irina Vrabii


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
 1. 12 decembrie 2016 21:02
  Nu trebuie să judecăm pe nimeni. Fiecare îşi are rolul său în viaţă pe care îl va îndeplini, mai devreme sau mai târziu. E propria alegere şi vorba aceea: "Cum îţi aşterni aşa vei dormi". Unele doresc viaţă şi carieră, altele simt că vor să fie mame mai devreme sau cum îţi dă Dumnezeu. Trebuie să îţi pui priorităţile în faţă, cine vrei să fii, ce vrei să obţii, cum doreşti să trăieşti şi apoi decizi care va fi drumul pe care îl vei urma.
 2. 13 decembrie 2016 09:14
  Cariera nu ar trebui sa fie o piedica in ceea ce priveste cresterea si nasterea unui copil. Mai mult, daca ai o cariera de succes nu ar trebui sa fie o problema cresterea unui copil. Mai ales in prezent, cind avem atitea posibilitati si mijloace pentru a ne permite acest pas. 
 3. 13 decembrie 2016 14:18
  Să fim mai serioşi! Cât nu am încerca, nicidecum nu putem combina cariera cu creşterea copiilor. Cariera îţi fură mai tot timpul, eşti permanent plecată, depinde de jobul care îl ai. Ca să naşti un copil trebuie să stai cel puţin 3 ani cu el acasă, secundă cu secundă, până îl poţi duce la grădiniţă. Sunt basme ideile că femeia poate tot. Poate dar nu în acelaşi timp. Îl poţi lăsa acasă cu dădaca dar foarte puţini au încredere în ele sau acceptă să le fie crescut copilul de cineva străin. Mamele deja vor ca ele să participe la educarea propriilor copii. Aşa că ori îţi faci un viitor şi apoi pleci în concediu de maternitate sau faci copii şi rămâi femeie casnică.
 4. 25 decembrie 2016 16:10
  Sunt și eu mămica unei fetițe de 3 anișori ,mereu am fost de părerea că femeia nu trebuie să lucrezea ea are serviciul său acasă , însă o dată cu apariția copilului mi-am schimbat opiniile la tema dată.Mai ales că am trecut prin o situație mai neplacută după apariția copilului peste un an de zile am ajuns în sala de judecată la divorț.Aș fi vrut să stau acasă lângă copil dar am fost nevoită să es la serviciu , e foarte greu să te împarți în două să fii acasă mamă și să acorzi atenția maximă copilului și la serviciu . Cred că sunt multe mămici ce trec prin aceeași situație ca mine .Îmi pare foarte rău ca nu pot să fiu alături de copilul meu , să eșim la plimbare împreună , eu vin obosită de la serviciu și uneori simt că nu mai pot ...dar vine o nouă zi o nouă dimineață și noi forțe . Eu doresc mămicilor baftă și să profitați de fiecare minut alături de copilașii voștrii heart_eyes  kissing_heart 
 5. 29 decembrie 2016 00:05
  Nuștiu situațiiile voastre ce dar părerea mea este că nu trebuie de comparat mama și cariera sunt două lucruri care nu pot fi comparate și au poluri opuse.Cum să putem compara dacă te dedici carieri trebuie să uiți de familie și de copii.Mama mea mereu a fost o doamnă de succes a pus pe prim-plan cariera ,câte nopți nedormite câte zile în așteptare ,toți colegii mei de clasă mergeau cu părinți doar eu cu binica .Bani și tot ce imi oferea nu poate umple golul ce îl purt în suflet ...mereu îmi zicea eu facasta pentru tine, da bine dar nu aveam nevoie de bani eu aveam nevoie de o îmbrățișare si o noapte bună rostită de ea nu de bunica.Deaea nu procedați ca mama mea, copilul o să țină minte o viață .Femeia are pofesia sa de a fi mamă , de a fi alături de copil său mereu când acesta are nevoie ,de ai acorda atenția de care are copilu nevoie.O să ajung și eu să fiu mămică dar până de-a ajunge mămică am să am gijă să nu fiu pusă în această situație de-a alege între copil și carieră
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
14.12.2016
Viața este prea scurtă pentru a o pierde în rutină. Timp niciodată nu este suficient, de aceea el trebuie folosit cu vigilență și chibzuință. Nimic nu poate fi mai important decât căsnicia ta.
14.12.2016
În prezent, a devenit la modă ca femeile să-și ia bărbații cu ele pentru ca aceștia să asiste în timpul nașterii.
04.12.2016
Indiferent pe ce cale ai născut, viața sexuală va avea de suferit un pic după ce aduci pe lume un copil.
01.12.2016
Am început cu un joc, un exercițiu naiv care dorea să aducă buna dispoziție, rezultatul ne-a uimit atât pe noi cât și pe reprezentanții sexului puternic.
30.11.2016
Există foarte multe cupluri care au deja și copii, formează o familie, dar, oricum nu simt nevoia să-și oficializeze relația. Atâta timp cât se iubesc și se simt bine așa, de ce nu.
24.11.2016
Motivația reprezintă motorul acțiunii umane. În spatele oricărui comportament stă o motivație. Încă de mici, suntem periodic motivați pentru a face ceva.
22.11.2016
În goana după succes, carieră, bani și noi posibilități se uită valorile morale pe care societatea a fost clădită.
21.11.2016
Moare satul, mor obiceiurile, ceea ce va duce la moartea naţiunii.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal