Alimentația nou născutului

15.12.2016
4
313


            Odată ce a adus pe lume copilul, femeia riscă să treacă printr-o serie de complicații.
Una din ele fiind lipsa laptelui matern. Acesta poate să apară peste puțin timp, dar, în cazurile mai puțin norocoase, poate să nu mai apară deloc.

De acum încolo, nou născutul va fi alimentat cu lapte praf, care, după cum bine știm, nu este atât de benefic pentru organism precum este laptele natural. În primul rând, laptele matern constituie toate componentele nutriționale necesare unui bebeluș în primele luni de viață. Compoziția laptelui de la mamă se schimbă în dependență de nevoile copilului. Astfel, micuțul consumă o cantitate de lapte potrivită lui,
se oprește când vrea, ceea ce este extrem de greu cu laptele praf.

            De altfel, o bună parte din mame, chiar dacă pot să-și alimenteze copiii la sân, recurg la metoda alimentației artificiale, din motiv că nu vor să se expună prea mult timp sau nu pot suporta procedura în cauză. Este un pas regretabil, deoarece cu laptele matern micuțul primește în organism multe vitamine și componenți ce-l fac mai puternic și mai sănătos.

Mai mult, compania Nestlé, producător de lapte praf și în general de hrană pentru copii, recomandă mamelor să-și alimenteze bebelușii la sân, atâta timp cât acest lucru este posibil.
Laptele praf ar trebui să fie doar o opțiune în cazul în care nu-i poți oferi laptele matern din motive de sănătate.

Cu toate astea, înainte de a lua o anumită decizie, mama ar trebui mai întâi de toate să se consulte cu medicul pediatru. Astfel de acțiuni sunt foarte importante pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului. Cât de mult ți-ai dori să nu-l alimentezi cu propriul lapte, acest lucru ar putea să dăuneze copilului, organismul acestuia s-ar putea să nu accepte alimentație artificială sau, el ar putea să fie alergic la acest aliment. Situațiile diferă iar, consultația medicului în astfel de cazuri este crucială.

Un grup de cercetători din America au elaborat un studiu ce demonstrează faptul că, micuții ce consumă laptele praf sunt predispuși spre obezitate, având un risc mai mare chiar și decât un adult. De asemenea, fiind lipsit de anticorpi, laptele praf predispune bebelușii la infecții, ceea ce nu se întâmplă în cazul în care micuțul consumă lapte de la sân.

Odată ce este alimentat, copilul primește o multitudine de globule albe, acestea îl apără de boli și infecții până la vârsta de un an, mă refer aici la alimentația cu laptele matern.

Copilul nou născut depinde în totalitate de părinții săi, dar, mai exact, de mama sa.
Doar mama este responsabilă de creșterea și dezvoltarea acestuia, doar mama îl poate ajuta sau îi poate dăuna. Este o ființă ce depinde în totalitate de tine, tu răspunzi de viața lui.

Scumpe mame, atâta timp cât aveți marea bucurie de a vă alimenta micuții cu propriul lapte,
nu ezitați să o faceți, doar așa el va deveni puternic, sănătos și energic!Autor: Alina Deleanu


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
 1. 15 decembrie 2016 16:51
  Tot ce este natural, este firesc pentru micuț. Niciun laborator nu poate crea componentele naturale pe care le are laptele matern, atât de necesare nou născutului.
 2. 17 decembrie 2016 16:18
  Laptele praf din acest motiv a apărut pe rafturile magazinelor, pentru că unelor femei nu le ajung laptele propriu să alimenteze copilul. Nu cred că are ceva efecte negative asupra dezvotării. Multe mame fac combinaţie, sân şi lapte praf pentru ca bebeluşul să nu fie flămând. Văd că ei cresc fără careva probleme. E mult mai bine să fie hrănit cu laptele matern dar dacă nu îl ai foloseşti din majoritatea felurilor care le găseşti în orice farmacie sau magazin.
 3. 23 decembrie 2016 16:33
  Eu sunt norocoasă mi-a ajuns lapte hrăneam și copilul vecinei mele , ce mult m-am bucurat am alimentat copilul la sân până la vârsta de 2 ani și sunt mândră smile .În prezent văd mai mult o tendință mai modernă apelarea la laptele praf, da înțeleg mămicile care nu au altă ieșire din situație că nu au lapte sau sunt diagnosticate cu o boală oare care și nu se recomandă alăptarea dar.... când vad mămici așa zis "moderne-lenoase" chiar intru în panică și furie extremă cum poți să zici că nu vreau , am să adaug kg în plus . Voi mămici ce procedați așa nu știu dacă înțelegeți ce faceți , alăptarea este un dar și o legătură feerică dintre mămică și copilaș , este o legătură ce se păstra în timp .Dragi mămici sfatul meu e să alăptați copilași până la vârsta maximă posibilă laughing  și nu apelați la laptele praf totuși acest lapte e făcut pe bază chimică iar chimia de când e ea tot chimie rămâne , în trecut nu se mai întâlneau atâți copii bolnavi cum în prezent  frowning 
 4. 7 martie 2017 14:09
  Cea mai optima alimentație pentru o dezvoltare armonioasă pentru un copil e așa numita alăptare la cerere. Ziua și noaptea când copilul plânge de foame, făra un orar stabil și o durata a suptului prestabilită, bineînteles la sân. Sânt nenumarate avantaje atât pentru mama cât si pentru copil. Laptele matern conține anticorpi ce protejeaza nou nascutul de infecții, se digeră ușor, este steril, sugarul singur decide cantitatea de lapte de care are nevoie, se reduce riscul de apariție a alergiilor și a infecțiilor. În afară de acestea, pentru mămici la fel e un șir de plusuri: scade riscul apariției diabetului zaharat, se previne apariția cancerului de sân și nu în ultimul rând producerea laptelui e un consum de energie pentru organismul mamei, ce duce la pierderea kilogramelor acumulate pe parcursul sarcinii ))
  Așadar, dragi mămici, recurgeți la lapte praf doar in caz de stricta necesitate.
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
14.12.2016
În prezent, a devenit la modă ca femeile să-și ia bărbații cu ele pentru ca aceștia să asiste în timpul nașterii.
14.12.2016
Viața celui mic depinde în totalitate de tine – Mama!
04.12.2016
Indiferent pe ce cale ai născut, viața sexuală va avea de suferit un pic după ce aduci pe lume un copil.
01.12.2016
După naștere, o bună parte din femei se confruntă cu o stare pe care o putem numi lesne depresie postnatală. Este reacția organismului la schimbările majore care s-au produs de-a lungul și după sarcină.
14.11.2016
A suferi de infertilitate, înseamnă să trăiești pe aceelași Pământ și să nu vezi soarele. Pentru că un copil este asemenea unui soare care îți luminează viața și ți-o face cu sens.
11.11.2016
A naşte un copil este un act natural, a adopta este un act divin.
02.11.2016
Muzica este descrisă cu exactitate ca fiind limba îngerilor.
31.10.2016
Dumnezeu nu poate fi întotdeauna pretutindeni de aceea a inventat mamele.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal