Prezența tăticului la naștere

14.12.2016
5
77


            În prezent, a devenit la modă ca femeile să-și ia bărbații cu ele pentru ca aceștia să asiste în timpul nașterii. Unii din ei, acceptă provocarea doar pentru a nu indispune partenera, psihologic,
bărbatul suportă acest eveniment mult mai complicat decât o femeie.

Studiile arată că, pentru prima dată în istorie bărbatul a fost invitat să asiste la nașterea copilului
abia în anii 70’, când au apărut spitalele și erau condiții decente pentru a aduce pe lume un copil.

Mai întâi de toate, femeia trebuie să înțeleagă că bărbatul este mai puțin pregătit pentru acest eveniment. Tu ai purtat copilul în pântece timp de 9 luni, ai crescut și te-ai dezvoltat împreună cu el, ați fost un trup și un suflet în toată perioada sarcinii. Un bărbat nu are cum să treacă prin asemenea momente și cu atât mai mult să asiste liniștit la nașterea pruncului.

Chiar și mulți dintre cei care vor acest lucru și inițiativa vine de la ei, pur și simplu nu-și imaginează
ce-i așteaptă și cât de mult cedează psihica când ajungi să vezi tot ceea prin ce trece partenera ta.

            În cazul în care aveți parte de un bărbat rezistent la stres și care ține piept situației,
prezența acestuia este chiar bine venită. Odată ce soțul vede prin ce treci, cât de mult ai suportat până ai adus pe lume un copil, el începe să te privească cu alți ochi, de acum încolo partenerul te va vedea drept o eroină, cea mai bună mamă și soție din lume.

De asemenea, sprijinul moral al bărbatului contează foarte mult. În momentul în care ești moartă de frică, iar el este acolo, lângă tine, te ține de mână și crede în tine... atunci te simți cea mai puternică femeie din lume. Foarte mulți bărbați au declarat că, după ce au asistat la nașterea propriului copil, conceptul lor despre familie și responsabilitate s-a schimbat radical. Pentru ei a fost un moment important și plin de emoții.

Mai mult, este bine să fii prezent în timpul nașterii, la un moment dat ar putea apărea unele situații, complicații, unde medicul îți va cere părerea sau acordul.

Totul depinde de caracterul bărbatului de lângă tine. Dacă acesta nu este sigur că vrea acest lucru,
că va ține piept acestui eveniment, atunci nu-l convingeți să o facă. Ar fi culmea dacă acesta și-ar pierde cunoștința sau va începe să panicheze în timpul nașterii. În primul rând tu vei avea de suportat un stres dublu. Este totuși o situație unde soțul trebuie singur să ia o decizie, nicidecum nu trebuie să-l presionezi sau să te superi, complici și mai mult lucrurile.

O lume modernă ne cere provocări moderne, e neapărat oare să ne supunem?


Autor: Alina Deleanu


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
 1. 15 decembrie 2016 16:03
  Oameni buni, ce-i cu voi. Mai mare prostie nu am văzut în viața mea. Cum poți benevol să-i permiți soțului să asiste la naștere? sunteți nebune? E ceva foarte intim, consider că bărbatul nu te poate vedea într-o asemenea stare. Da, nașterea este un proces super dificil, dar este procesul nostru, al femeilor, nu vă ieșiți cu totul din minți.
  1. 23 decembrie 2016 17:50
   Dragă Livia!!! de ce ești asa de categorică? de ce zici că este procesul nostru? a femeilor ,cum așa da ce l-am facut singură acest proces sau cum că nu te prea înțeleg și de ce foarte intim ???cum așa intim oare el nu a văzut nimic din astea ore el nu te-a văzut goală nici o dată ???Nu te înțeleg ce fel de relație ai tu cu soțul tău dacă tu e jenezi de el de ce grimacing ?
   Oare nu e soțul tău , oare nu trăiți pe aceași undă pe același val ???Eu cred că e mai bine ca soțul să fie alături și să știi că chiar mi-a ajutat mult soțul la nastere travaliu a durat 12 ore ,tot acest timp el a fost alături m-a susținut m-a încurajat și sunt foarte ,foarte mândră de el blush  .Eu nu pot să te înțeleg de ce agresivă la subectul dat dar totuși cred că problema ta vine e una de incredere și nuștiu dacă e ok să te intimidezi de soțul tău , poate la tema dată te adresezi la un psiholog ?Și vezi de unde provine acestă problemă  unamused nu-i corect așa în doi viața și toate momentele sunt mai vesele și mai frumoase heart_eyes 
 2. 15 decembrie 2016 16:53
  Vai, fetelor, nu știu cum altele dar eu prefer ca soțul să nu asiste la nașterea copilului. Sunt emoții în plus... pentru mine ca mamă, dar și pentru starea lui :D
 3. 16 decembrie 2016 09:05
  Nu sunt de acord, cred că e ceva ok. Odată ce eu trec printr-un asemenea stres și durere, el măcar să simtă toate astea din punct de vedere emoțional, nu-i nimic grav. Dacă e un bărbat adevărat trebuie să le suporte pe toate. Ei doar văd asta, ce să mai zicem de noi, femeile, care suportăm acest chin imens.
 4. 18 decembrie 2016 19:31
  Eu am insistat ca sotul sa asiste la nastere , si mereu am sa fiu pentru asta si la a doua nastere tot am sa insist .Pot sa motivez de ce insist sa fie prezent in sala de nastere ,memele trec prin asa dureri iar tati vin la tot gata , lasa-i sa vada ,sa sustina macar moral .Pe mine sotul foarte tare ma ajutat in timpul nasterii mai ales ca nasterea a durat 10 ore, 10 de ore de chin si durere dar el mi-a fost alaturi si pentru asta ii multumesc si ma mindresc ca a  rezistat .Fetelor nu refuzati si daca e posibil lasati sotul sa asiste la nastere o sa va convingeti ca se schimba si atitudinea si gindirile la tema data
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
23.12.2016
Nu este secret faptul că, multe femei contemporane nu pot avea copii, suferind de infertilitate, care, de cele mai multe ori nu se tratează.
14.12.2016
Viața celui mic depinde în totalitate de tine – Mama!
11.12.2016
Ce frumos este să fii femeie! Dar ce înseamnă, de fapt, să fii femeie? Să fii sensibilă, gingaşă, neajutorată, uneori capricioasă, poate şi puţin naivă, dar, în acelaşi timp, frumoasă.
04.12.2016
Indiferent pe ce cale ai născut, viața sexuală va avea de suferit un pic după ce aduci pe lume un copil.
01.12.2016
După naștere, o bună parte din femei se confruntă cu o stare pe care o putem numi lesne depresie postnatală. Este reacția organismului la schimbările majore care s-au produs de-a lungul și după sarcină.
30.11.2016
Copiii sunt temelia unei familii fericite și împlinite. Ce-am fi noi fără urmași? Ce trist ar fi pe lume fără acel zâmbet nevinovat și dulce.
16.11.2016
Există o părere că dacă un cuplu își înregistrează căsătoria, neapărat toate problemele de familie sunt rezolvate, ei își aparțin unul altuia și vor fi fericiți până la adânci bătrânețe. Oare nu e un mit?
07.11.2016
Nu ar trebui să existe obstacole pentru a deveni părinte.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal