Rutina – dușmanul unei relații

14.12.2016
5
107


            Trăim într-o societate modernă, o societate în care deja nimic nu ne mai miră iar goana după bani și faimă practic ne-a răpit viața. Nici nu realizăm că cea mai mare parte a timpului nostru o petrecem la serviciu, ne grăbim și mereu avem de rezolvat ceva.

Rutina este ca o substanță toxică ce ne omoară farmecul relației cu pași mărunți dar siguri.
Zilnic, mii sau chiar milioane de cupluri se pierd în rutină și uită de propriile vise și dorințe.
Nu mai e loc pentru romantism, pentru un pic de răgaz în care nu vei sta cu capul în telefon sau laptop.
Nu mai e timp în care să nu te gândești la ceea ce ai de rezolvat, la ziua de mâine, la serviciul care uneori pare a fi veșnic. Oamenii inconștient plasează serviciul și problemele pe locul de frunte în viața lor.
Am căzut în plasa acestei lumi moderne și, încetul cu încetul, ne pierdem pe noi, ne pierdem adevăratele emoții și dorințe.

            Nu știu de ce, oamenii își permit un pic de slăbiciune și de fericire doar la începutul relației,
maxim această stare durează până la finele lunii de miere. După, cuplul se pierde în problemele cotidiene, în rutina care ne prinde în mrejele sale absolut pe toți. Oamenii există, trăiesc, respiră și simt... aproape că mașinal. Totul este făcut mecanic, din grabă, mereu ceva nu ne ajunge, mereu suntem în goană după ceva, când de fapt fericirea și tot de ce avem nevoie e atât de aproape.

Soțiile merg la serviciu, se întorc, prepară cina și cu asta basta. După apar copiii și, situația devine mult mai haotică. Deja totul este făcut din grabă conform unei instrucțiuni... Oamenii uită să-și spună cât de mult se iubesc, uită să mai stea la o cafea și pur și simplu să discute pe-ndelete. Telefonul, sau mai exact spus, internetul, ne-a schimbat total. Oamenii și fără asta erau prinși de rutina zilnică și nu aveau timp de o comunicare sănătoasă, iar acum, noțiunea de comunicare sănătoasă nici nu există. Telefonul este mai că toată ziua în mâinile noastre, chiar și atunci când vorbim cu cineva ne uităm dacă nu am primit un mesaj sau un like pe rețelele de socializare. Am uitat noțiunea de comunicare, dialog sau discuție de suflet.

Multe relații se destramă din cauza rutinei, din lipsa de atenție și de viața mult prea previzibilă a cuplului. Dar, totul este în mâinile voastre. Nu lăsați loc plictiselii și acțiunilor mecanice să vă invadeze viața sentimentală. Petreceți mult timp împreună, comunicați cât mai mult, evitați internetul și telefonul măcar pe câteva ore. Nimeni nu cere sacrificii imense, pur și simplu nu uitați de persoana de alături, abordați-i timp, nu puneți jobul și problemele pe locul unu. Mai mult, rezolvați-le împreună, încercați să aveți cât mai multe activități împreună.

Viața este prea scurtă pentru a o pierde în rutină. Timp niciodată nu este suficient, de aceea el trebuie folosit cu vigilență și chibzuință. Nimic nu poate fi mai important decât căsnicia ta.


Autor: Alina Deleanu


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
 1. 15 decembrie 2016 15:59
  E foarte greu în condițiile de azi să păstrezi o relație. Eu una sunt obișnuită cu romantismul, cu momentele frumoase petrecute lîngă iubit, dar în ziua de azi nu e prea posibil. De aceea, l-am preîntîmpinat din timp pe iubitul meu că nu vreau o relație ca la toți. 
 2. 15 decembrie 2016 16:01
  Asta e, ce să-i faci. Trebuie să rezistăm cumva în societatea contemporană. Dacă am citi astfel de articole departe nu ajungem. Romantismul ține de trecut, eu am un serviciu care cere timp dar, iubita nu prea înțelege asta. Odată ce cîștig bine sunt de acord un pic să jertfesc din momentele relației.
  1. 23 decembrie 2016 17:32
   Radu sunt foarte bucuroasă când pe forumuri și din când în când mai văd și părea bărbaților dar aici îmi pare mie că prea exagerezi, uneori pentru ane relaxa mai citim ,iar rmatismul a fost este și va fi asta deja de tine depinde vrei sau nu să fii romantic. Un compliment spus la momentul potrivit deja este o paret din romaantism sau aceeași cafea făcută cu 2 minute înnainte de ase trezi persoana iubit , vai ce romantic o să fie .Iar ceea că câștigi bine este doar o scuză stupidă , să mă scuzi dar se zice ca bani nu aduc fericire.Ai grijă ca intr-o zi să nu afli că ești înșelat  bowtie .În fine cum crezi dacă și părinți, buneii  noștri gândeau la fel ca tine ce ar fi fost și ce viitor aveai tu sau mai bine zis ai fi fost tu ??! worried .Chiar îmi pare rau că situația financeară o pui pe prim-plan .Baftă ție !!
 3. 15 decembrie 2016 17:19
  Din păcate rutina a devenit substanța toxică a unei relații. Eu de fiecare data ma conving ca mediul contemporan a ucis romantismul și tolerant din om.
 4. 16 decembrie 2016 09:02
  Femeile o cam exagerează. Nu e mare tragedie dacă bărbații sunt mai puțin romantici. Nu cred că aici e de vină rutina, pur și simplu așa suntem noi, bărbații. Eu unu niciodată nu am fost romantic, lucrez de dimineața până seara și am puțin timp, dar, cu toate astea iubita mereu m-a înțeles și susținut. Rutina e doar o scuză, timp se găsește mereu, dorință să fie.
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
23.12.2016
Miruna este o fetiță de 5 ani. Soarta nu a fost prea blândă cu ea. De la vârsta de 2 ani și-a pierdut părinții, rudele și bunicii au refuzat să o crească.
12.12.2016
Nu lăsa frica, sau alte motive, să te lipsească de cel mai frumos sentiment pe care o femeie poate să-l simtă, sentimentul matern.
01.12.2016
Fiecare din noi își prețuiește familia, uneori nu ne putem imagina viața fără aceste persoane, care ne-au oferit totul, atât din punct de vedere material cât și sentimental.
30.11.2016
Există foarte multe cupluri care au deja și copii, formează o familie, dar, oricum nu simt nevoia să-și oficializeze relația. Atâta timp cât se iubesc și se simt bine așa, de ce nu.
30.11.2016
Copiii sunt temelia unei familii fericite și împlinite. Ce-am fi noi fără urmași? Ce trist ar fi pe lume fără acel zâmbet nevinovat și dulce.
22.11.2016
În goana după succes, carieră, bani și noi posibilități se uită valorile morale pe care societatea a fost clădită.
22.11.2016
Încrederea nu este altceva decât garantul dragostei și siguranței într-o relație. E starea ce definește respectul unuia față de celălalt.
21.11.2016
Moare satul, mor obiceiurile, ceea ce va duce la moartea naţiunii.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal