Frații vitregi!            Miruna este o fetiță de 5 ani. Soarta nu a fost prea blândă cu ea. De la vârsta de 2 ani și-a pierdut părinții, rudele și bunicii au refuzat să o crească. Astfel, fetița a crescut la un orfelinat din Iași.
Când a împlinit vârsta de 5 ani se pare că norocul i-a surâs, o familie a început să o viziteze la orfelinat,
după care i-au zis că o vor adopta. Peste jumătate de an, când procedurile au fost finalizate, fetița a plecat în noua familie.

Încă din primele zile aceasta a avut de confruntat greutăți. În primul rând, în familie mai era un copil,
un băiat de 8 ani, care nu era deloc fericit de sosirea Mirunei în familie. Zilnic Miruna și Lazăr se certau,
fie din cauza jucăriilor sau, și mai complicat, din cauza atenției părinților.

Aceștia încercau să le ofere ambilor copii dragoste și atenție, ei nu făceau nici o deosebire între Miruna și Lazăr, fapt ce îl neliniștea mult pe băiat. De fiecare dată acesta încerca să atragă părinții de partea sa,
o vorbea de rău pe sora sa vitregă și... la un moment dat a devenit incontrolabil.

            Părinții, Mircea și Claudia, întotdeauna și-au dorit o familie mare, însă, după ce l-a născut pe Lazăr femeia a suferit o serie de complicații. Verdictul medicilor a fost clar și dur – infertilitate. De aceea,
acum ei au decis să ofere unui copil șansa de a avea o familie, iar ei să-și îndeplinească visul de a fi părinți a cel puțin doi copii.

Erau momente când Lazăr spunea foarte clar: eu nu am nevoie de o soră, duceți-o înapoi, nu o vreau și nu o voi accepta niciodată. Sigur că părinților le era greu să se confrunte cu astfel de probleme, dar erau siguri că totul se poate rezolva.

            Trecuse deja un an, situația era neschimbată, în casă era un adevărat calvar, iar visul de a avea o familie fericită se surpa pe zi ce trece. Lazăr nu vroia nicidecum să o accepte pe Miruna.

Într-o bună zi, băiatul se întorcea de la școală, în întîmpinarea acestuia venea un cîine, Lazăr înlemni pe loc, avea o frică patologică de acest animal. Miruna nu se temea de nimic, la orfelinat erau câțiva câini pe care fetița i-a îmblânzit, chiar dacă inițial aceștia erau agresivi. Miruna s-a apropiat de câine, a vorbit cu el și Lazăr a putut fugi în casă. În acel moment, băiatul și-a dat seama cât este de bine să ai o soră și,
cât de mult a greșit certându-se mereu cu ea.

Și-a cerut scuze, au început să se joace împreună, el o învăța să scrie și să citească. În curte le spunea tuturor că Miruna este sora lui mai mică. Deși a fost nevoie tocmai de un an, în cele din urmă totul s-a rezolvat, copiii au găsit o limbă comună și au devenit de nedespărțit. Părinții și-au dat seama că atunci când au decis să o ia pe Miruna, au făcut bine, acum visul le este împlinit, deși au suferit foarte mult.

Viața le pune pe toate la locul lor!


Autor: Alina Deleanu


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
  1. 20 ianuarie 2017 16:41
    Eu am un frate vitreg. Da, e un copil luat de la orfelinat, dar, niciodata nu i-am dat de inteles acest lucru. Mai mult, nu simt ca-mi este strain, este fratele meu si punctul. Nu conteaza singele, familie iti devin oamenii ce te iubesc si te sustin neconditionat.
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
14.12.2016
Luptați pentru visele voastre și, cel mai important... dacă aveți posibilitatea, dăruiți familie celor care merită asta mai mult ca oricine – COPIII!
01.12.2016
Fiecare din noi își prețuiește familia, uneori nu ne putem imagina viața fără aceste persoane, care ne-au oferit totul, atât din punct de vedere material cât și sentimental.
30.11.2016
Este un miracol să dai naştere unui copil sănătos, dar fericirea se dublează sau chiar se triplează atunci când sub inima ta de mamă, bat alte 2 sau mai multe inimioare, încă fragede dar pline de vitejie şi gata să lupte cu orice doar pentru a vedea
30.11.2016
Copiii sunt temelia unei familii fericite și împlinite. Ce-am fi noi fără urmași? Ce trist ar fi pe lume fără acel zâmbet nevinovat și dulce.
25.11.2016
Adolescența. Una dintre cele mai dificile perioade din viața unei familii, dat fiind faptul că, această vârstă este o bătaie de cap atât pentru copil, cât și pentru părinții acestuia.
14.11.2016
Cea mai mare bogăție din această lume sunt copiii, mai mare decât toți banii din lume și toată puterea de pe pământ.
11.11.2016
Infertilitatea este o boală cumplită care iți poate lua totul, dar nu și speranța, care te va motiva să lupți și să cîștigi.
11.11.2016
A naşte un copil este un act natural, a adopta este un act divin.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal