Infertilitate națională! Unul din patru cupluri nu pot concepe un copil

23.01.2017
5
231
Infertilitate națională! Unul din patru cupluri nu pot concepe un copil

Infertilitatea nu iartă pe nimeni, nu ține cont de condiția socială sau de contul din bancă.
Această afecțiune tot mai mult și mai mult mult împânzește Europa. Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, astăzi mai mult de 25% nu pot obține o sarcină, aceasta privește atât cuplurile în vârstă cât și cele tinere.

Medicul genetician Mariela Militaru, citată de Adevărul, descrie situația actuală, „Şi România se confruntă din ce în ce mai mult cu problematica scăderii natalităţii şi a sporului natural negativ constatat an de an. Infertilitatea feminină reprezintă aproximativ 24% din probleme, iar infertilitatea masculină 11%. Există şi infertilitate de cauze necunoscute, întâlnită în aproximativ 25% dintre cazuri”.

Stresul, poluarea, viciile și stilul de viață epuizant își pun amprenta asupra sănătății și al psihicului iar lipsa simptomelor în unele cazuri transformă infertilitatea în cel mai mare dușman care de cele mai multe ori, este descoperit când nu mai este cale de întoarcere.

Cauzele infertilității pot fi și:

La femeiLa bărbați
Disfuncția ovulatorieDisfuncția spermatică
Afectarea trompelor uterineVaricocel
Aderențele pelvineAnticorpii antispermatici
EndometriozaInsuficiența testiculară
Problemele la nivelul colului uterinEjacularea retrogradă
Afecțiunile colului sau ale vaginului
Disfuncțiile imunologice

În țările din Europa de Vest, testul genetic este obligatoriu fiind inclus în pachetul analizelor care trebuie să-l facă orice viitoare mămică. Cu părere de rău, în România se ajunge foarte târziu în fața unui genetician, atunci când deja șansele de a obține o sarcină sunt foarte mici, iar viitorii părinți sunt obosiți și epuizați. „În cazul cuplurilor care nu pot avea copii trebuie efectuate şi testări genetice, în momentul în care au fost eliminate alte cauze: factori externi, locali, factori endocrini etc”, recomandă dr. Mariela Militaru.

„Dacă un cuplu încearcă să aibă un copil de mai mult de un an şi motivele pentru care acesta se lasă aşteptat, nu au putut fi identificate cu analizele uzuale, atunci merită să ia în considerare investigaţiile genetice. Dacă, pe de altă parte, au fost cazuri de avorturi spontane repetate sau a avut loc naşterea unor copii cu probleme, sfatul şi investigarea genetică trebuie, la fel, luate în calcul”, ne îndrumă dr. Flavia Zant, specialista Genetic Center în infertilitate, medic genetician şi embriolog acreditat ESHRE.

În Româna a fi infertil este o rușine, iată de ce cuplurile preferă să lupte în singurătate cu această boală și nu recurg la testele genetice.

„Frica apariţiei unor copii cu malformaţii fizice în urma diagnosticării unuia din parteneri cu o boală genetică este una din cele mai frecvente prejudecăţi. În realitate, multe boli genetice sau predispoziţiile la anumite boli nu se manifestă la urmaşi, aceştia fiind doar purtători. Consultul genetic joacă un rol crucial – în funcţie de tipul bolii şi de modul ei de transmitere, geneticianul poate spune clar dacă există vreun risc pentru bebeluş. O altă prejudecată majoră constă în faptul că pacienţii, dacă au de-a face cu un diagnostic genetic, sunt convinşi că nu există rezolvare. Testele genetice ne pot confirma un diagnostic, ne pot direcţiona spre un tratament ţintit şi ne oferă un prognostic în evoluţia bolii”,
a adăugat dr. Flavia Zant.

Medicii susțin că e foarte bine să faceți o investigație genetică atunci când v-ați hotărât să aveți un copil. Datorită acesteia puteți diagnostica starea sănătății și problemele de infertilitate.

Nu uitați, infertilitatea se tratează!


Autor: Mary Cojocaru


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
 1. 24 ianuarie 2017 16:46
  Foarte interesant articol! Iar dacă infertilitatea să tratează și este nevoie de ovule donate, cum să procedăm.
  Adăugați, vă rog din suflet, un articol despre toate clinicile care oferă FIV cu terț donator. Mulțumesc
 2. 30 ianuarie 2017 10:11
  Din fericicre, astăzi, există soluții de tratare a infertilității. Sunt clinici de reproducere umană care ajută cuplurile infertile să aibă copii. Dacă, anterior, era posibil numai in SUA, apoi, la moment, în Europa (mai aproape de noi), de asemenea, funcționează și la un preț mai avantajos.
  Să sperăm că parlamentul va primi legea legată de mama surogat și FIV cu ovule donate...
 3. 17 februarie 2017 12:57
  Lumina .  5 ani cu sotul ne tratam pentru infertilitate. Mi-au pus diagnoza insuficienta ovariana prematura .Am urmat  diferite cursuri de tratament hormonal insa fara succes. Am facut de doua ori FIV insa fara rezultat. Fiecare esec a fost urmat de depresie și  ocean de lacrimi, a început să ne fie frica pentru psihicul nostru.  Medicii tot ne dau garantii insa garantiile nu se transforma in rezultate. Ne gindim cu sotul sa incercam sa infiem un copil. Poate ne ajuta cineva care a trecut prin asa probleme cu un sfat sau indrumare!!!
 4. 1 martie 2017 11:09
  Salut Luminita! Mai încercati si fiv cu ovocite donate. Adoptia unui copil este un lucru foarte frumos si un gest binecuvantat, dar daca exizta posibilitate mai bine sa încercati fiv cu ovocite donate cu scopul de a simti toate bucuria unei sarcini. Va doresc numai bine
 5. 2 martie 2017 17:20
  Sunt de acord cu Victoria. Lumina, am citit in mai multe surse despre fiv cu ovocite donate. Nu sunt medic, dar sunt ferm convinsa ca aceasta poate fi cea mai potrivita solutie. Nu disperati, in Ucraina si Cehia sunt multe clinici reproductive ce presteaza astfel de servicii. E adevarat ca la un pret substantial circa 30000 euro, dar pina la urma fericirea de a da viata unui copil e de nepretuit. Succes
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
22.01.2017
Sute de cupluri zilnic se zbuciună ca să aibă un copil. Folosesc diverse metode ca să-l poată obține, de la înseminare la fertilizarea în vitro (FIV), donare de ovocite sau chiar recurg la... mamă purtătoare. Cel din urmă concept este unul încă
23.12.2016
Nu este secret faptul că, multe femei contemporane nu pot avea copii, suferind de infertilitate, care, de cele mai multe ori nu se tratează.
22.11.2016
În goana după succes, carieră, bani și noi posibilități se uită valorile morale pe care societatea a fost clădită.
14.11.2016
A suferi de infertilitate, înseamnă să trăiești pe aceelași Pământ și să nu vezi soarele. Pentru că un copil este asemenea unui soare care îți luminează viața și ți-o face cu sens.
11.11.2016
Infertilitatea este o boală cumplită care iți poate lua totul, dar nu și speranța, care te va motiva să lupți și să cîștigi.
11.11.2016
A naşte un copil este un act natural, a adopta este un act divin.
07.11.2016
Nu ar trebui să existe obstacole pentru a deveni părinte.
31.10.2016
Dumnezeu nu poate fi întotdeauna pretutindeni de aceea a inventat mamele.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal