Sarcina după avortNu în zadar medicii acordă o atenție deosebită pacientelor care în trecut au suferit procedura de avort. Acesta nu este întotdeauna alegerea femeei. Dar, indiferent de cauză sau motiv, consecințele lui pot fi uneori catastrofale.

Avortul se efectuează până în săptămâna a 12-a de sarcină. Cea mai optimală perioadă fiind intervalul de timp 6-7 săptămâni. Pentru a pătrunde în cavitatea uterină se efectuează extinderea acestuia, cu ajutorul extensilelor corespunzătoare. Avortul se efectuează cu ajutorul anesteziei.

Chiar dacă pare o procedură simplă, avortul reprezintă una dintre cele mai dificile intervenții medicale. Una dintre consencințele avortului este sterilitatea sau, complicații la următoare sarcină.

În timpul avortului, este probabilitatea mare de apariție a unei complicații, cum ar fi traumatismul cervical, în urma căruia apare incompetența cervicală. Este o afecțiune în care cervixul nu-și îndeplinește funcția sa de reținere. Cervixul reprezintă o formațiune musculară, acesta poate fi deteriorat ușor, prin intermediul unui instrument, în timpul avortului chirurgical.

În majoritatea cazurilor, aceasta se întâmplă atunci când prima sarcină este întreruptă de un avort. Dat fiind faptul că, canalul cervical este foarte îngust.

Practic întotdeauna avortul acționează negativ asupra următoarei sarcini precum și asupra sănătății pacientei. Un lucru este cert, nimeni nu poate garanta că după acest pas o să mai poți avea copii. De asemenea, chiar dacă femeei ia reușit acest lucru, toată perioada sarcinii, atât mama cât și copilul vor fi în pericol.

Un factor important este și cel psihologic. Multe dintre femei, în deosebi cele tinere consideră că din cauza avortului copilul se va naște cu o serie de patalogii. Misiunea unui medic ginecolog este cea de a duce până la capăt o sarcină a unui organism ce a suferit un avort. A duce la bun sfârșit cu brio, fără nici un efect secundar.

E o alegere sau o necesitate, avortul reprezintă o procedură complicată, cu multe efecte negative asupra organismului uman. Sigur, asta nu înseamnă din start că următoare sarcină va fi complicată sau nu va fi deloc, organismul diferă de la persoană la persoană.

Este uimitor, dar adevărat – în aceeași perioadă după avort, o femeie poate rămânea sterilă, pe când alta să fie însărcinată deja după 11 zile.

Alții, se liniștesc cu faptul că doar zece cazuri din o sută duc la infertilitate.

Indiferent de orice, însă, avortul reprezintă o luptă cu legile naturii!Autor: Alina Deleanu


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
15.02.2017
23.01.2017
Copiii sunt cea mai mare minune din lume, ei sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile. Totuși, sunt foarte multe cupluri pentru care nașterea unui copil este un vis irealizabil.
14.12.2016
Viața celui mic depinde în totalitate de tine – Mama!
15.12.2016
Odată ce a adus pe lume copilul, femeia riscă să treacă printr-o serie de complicații. Una din ele fiind lipsa laptelui matern.
07.11.2016
Nu ar trebui să existe obstacole pentru a deveni părinte.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal