avortul

15.02.2017
0
115


Ce este avortul? De ce femeile ajung să comită acest pas? Până unde pot duce consecințele acestei proceduri? Dacă e să ne gândim bine, avortul este cea mai ușoară cale de a scăpa de probleme și după cum cred unele femei, de o povară ce le va îngreuna existența.
Unele o fac din cauza vârstei, fiind prea imature pentru a face față unei asemenea schimbări în viața lor, pe când altele... o fac conștient, știind prea bine ce înseamnă un copil și nu îl vor în viața sa. Mai întâi de toate, copilul este o responsabilitate enormă, este o ființă, o viață de care tu ești în totalitate responsabil. Tocmai din acest motiv o bună parte din cupluri preferă să mai aștepte până se decid la un asemenea pas.
Dar, femeile sau în general cuplul ar trebui să fie conștient de faptul că, odată ce s-au decis să recurgă la procedura de avort, trebuie să-și asume și riscul de a suporta consecințe catastrofale.
O bună parte dintre femeile care la un anumit moment al vieții au fost nevoite să recurgă la avort, ajung în situația în care nu mai pot deveni mame niciodată. Anume în asemenea clipe oamenii își dau seama de cele comise, de cât de gravă este greșeala provenită din frică și slăbiciune. Dacă din punct de vedere medical avortul este o procedură periculoasă atunci din punct de vedere religios, acesta semnifică unul dintre cele mai mari păcate comise de o femeie. Biserica interzice categoric avortul, fiind asociat cu omuciderea.
Conform bisericii, oamenii se căsătoresc pentru a îndeplini următoarele sarcini: să înmulțească neamul, să se ajute reciproc și să stăpânească patimile desfrânării. Astfel, dacă barem unul dintre aceste scopuri este încălcat, este săvârșit un mare păcat în fața lui Dumnezeu.
Datele publicate de Organizația Mondială a Sănătății arată că situația avorturilor în România este una deplorabilă, mai exact, 450 de avorturi la 1000 de nașteri.
Una din cauzele principale a avorturilor ar mai fi și situația grea din țară, lipsa locurilor de muncă și a unui buget decent pentru a crește un copil. De aceea, multe cupluri, în special tinere, renunță din start la ideea unui copil, fiind îngroziți de ceea ce-i așteaptă și fiindu-le frică de greutăți.
Avortul este o ieșire din situație doar în cazul în care sarcina devine un pericol pentru viața mamei. Sunt o mulțime de astfel de cazuri, când femeia este nevoită să facă acest pas.
Copilul este o viață, este un dar, este o binecuvântare, indiferent de circumstanțe sau probleme. El este un om care abia așteaptă să trăiască și, nu ar fi uman dacă tu, cea care l-ai conceput, i-ai fura această șansă. Copilul nu poate fi o povară sau o pedeapsă, cât de greu ar fi cu el, este o parte din tine, este sânge din sângele tău, care depinde doar de tine – MAMA.
Nu este o lege sau o judecată, este doar o constatare de fapte: avortul nu e o cale, nu e o ieșire din situație și cu atât mai mult... nu este o ușurare... este o problemă care se complică cu timpul.
Autor: Alina Deleanu


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
23.01.2017
Copiii sunt cea mai mare minune din lume, ei sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile. Totuși, sunt foarte multe cupluri pentru care nașterea unui copil este un vis irealizabil.
15.12.2016
Odată ce a adus pe lume copilul, femeia riscă să treacă printr-o serie de complicații. Una din ele fiind lipsa laptelui matern.
04.12.2016
Indiferent pe ce cale ai născut, viața sexuală va avea de suferit un pic după ce aduci pe lume un copil.
01.12.2016
Am început cu un joc, un exercițiu naiv care dorea să aducă buna dispoziție, rezultatul ne-a uimit atât pe noi cât și pe reprezentanții sexului puternic.
01.12.2016
După naștere, o bună parte din femei se confruntă cu o stare pe care o putem numi lesne depresie postnatală. Este reacția organismului la schimbările majore care s-au produs de-a lungul și după sarcină.
30.11.2016
Copiii sunt temelia unei familii fericite și împlinite. Ce-am fi noi fără urmași? Ce trist ar fi pe lume fără acel zâmbet nevinovat și dulce.
07.11.2016
Nu ar trebui să existe obstacole pentru a deveni părinte.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal