Adopția între dorință și necisitate

15.02.2017
0
98Copiii sunt cea mai mare bucurie a vieții, cele mai pure și mai nevinovate ființe de pe pământ. Din păcate viața nu este blândă cu toți, iar cei mici uneori ajung să sufere încă din primele zile ale vieții. Mulți spun că orfelinatul este cea mai bună soluție, e un acoperiș deasupra capului și, până la urmă, o familie mare. Să fie oare adevărat că un grup de copii și de oameni străini îți poate înlocui adevărata familie? Grija părintească și dragostea necondiționată a mamei și a tatălui?
Probabil...probabil că e o modalitate de a supraviețui, dar nu mai mult de-atât. Educația, dragostea, valorile spirituale și o multitudine de lucruri... le poate oferi doar familia. Deseori frica multor cupluri se rezumă la faptul că, aceștia nu cunosc nimic despre familia copilului, că genele acestuia le-ar putea surprinde neplăcut la un moment dat. Oamenii însă nu-și dau seama că e vorba de un copil, de o ființă pe care tu o poți remodela, dacă îi vei oferi o educație decentă atunci nu va mai conta din ce familie provine acest copil și te vei bucura de succesele lui. Societatea noastră din păcate este plină de stereotipuri, ne trăim viața uitându-ne la alții, încercăm să ținem pasul modei și în nici într-un caz nu vom încălca aceste legi sălbatice a lumii contemporane.
Copilul, odată venit pe lume este predestinat să trăiască, să fie o personalitate împlinită, indiferent dacă este sau nu de la casa de copii.
Nu există faptă mai nobilă în această lume decât aceea de a înfia un micuț. Îi dăruiești cel mai de preț cadou din viața lui: FAMILIA. Îi dăruiești tichetul spre o viață decentă, fericită... oare poate fi ceva mai de preț?
Adopția este o șansă nu doar pentru copil, la fel și pentru un cuplu. Aceștia au în sfârșit posibilitatea de a deveni părinți, chiar dacă nu prin cale naturală.
Unii însă preferă să nască un copil prin intermediul diferitor metode, cum ar fi fertilizarea in Vitro sau inseminarea intraurinară, negând astfel procedura de adopție.
În primul rând, metodele moderne costă mult, de asemenea, acestea nu întotdeauna garantează din prima sarcina. Unele femei încearcă de mai multe ori, dar fără rezultate, totul depinde de organism. Totodată, procedura în sine este una foarte dureroasă și de lungă durată, e nevoie de timp și răbdare. E ciudat, oamenii sunt gata la orice pentru a evita adoptarea unui copil, această decizie vine deja în faza finală, când au când cei doi le-au încercat pe toate, dar, în zadar.
Copilul nu este copil prin modalitatea prin care îl obții, este copil și basta. Nu întotdeauna mama este cea care te-a născut ci, mai degrabă cea care te crește și te educă. La fel e și copilul, el nu devine al tău doar pentru că l-ai adus pe lume.... el devine al tău datorită curajului și dragostei pe care i-ai oferit-o. Familia nu se clădește prin formule și teorie, familia reprezintă persoane ce se iubesc necondiționat, indiferent dacă prin venele acestora curge sau nu același sânge.
Autor: Alina Deleanu


Ți-a plăcut articolul? Apasa like sau povestește-le prietenilor tăi!
Tag-uri la articol:
Comentarii
Adaugă comentarii
Adaugă un comentariu
Nume și Prenume:
         
Poștă electronică:
Articole similare:
14.12.2016
Libertatea absolută se câștigă prin dragoste. Căci doar dragostea îl eliberează pe om de natura sa, alungând fiara și demonul.
14.12.2016
Familia depinde de doi, de respect, răbdare și încredere. E mai ușor să divorțezi decât să rezolvi problema, dar calea spre fericire e întotdeauna mai grea.
01.12.2016
Fiecare din noi își prețuiește familia, uneori nu ne putem imagina viața fără aceste persoane, care ne-au oferit totul, atât din punct de vedere material cât și sentimental.
29.11.2016
Frica este o boală. O boală ce te paralizează, te lasă mut și încremenit. Oare asta vrei pentru copilul tău?
16.11.2016
Există o părere că dacă un cuplu își înregistrează căsătoria, neapărat toate problemele de familie sunt rezolvate, ei își aparțin unul altuia și vor fi fericiți până la adânci bătrânețe. Oare nu e un mit?
11.11.2016
A naşte un copil este un act natural, a adopta este un act divin.
все шаблоны для dle на сайте шаблоны dle 11.2 скачать
Alege fundal